Same Leone

a3vandiejen
Video van een Same Leone, is een sloop Same, maar de motor loopt netjes.
+1
Martinsame
@a3vandiejen prachtig Adrie
a3vandiejen
@Martinsame Ja ongelooflijk dat hij zo mooi loopt...
+3
Martinsame
@a3vandiejen Ja als je hem zo ziet staan ken je het haast niet geloven
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Maarja, dat zegt niet alles, oliedruk zegt heel veel maar dat word niet getoond in dit filmpje. Die oude luchtgekoelde motoren lopen altijd wel.
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Daar heb je een punt, maar gaat ons er meer om dat als dit op blokken ziet staan er nog geen kwartje voor geeft, dat hij zo start.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Dat begrijp ik, maar ik zou er nog steeds geen kwartje voor willen geven zo omdat je niet weet hoe de oliedruk is πŸ˜…
+1
Martinsame
@Kramer U800 dat ken je meten dus gewoon nog een keer starten en dan met de olie druk meter er bij.πŸ˜‰
+2
Kramer U800
@Martinsame Precies πŸ‘
wim-same
@Kramer U800 ha ha, hij is ook niet te koop voor een kwartje.
+4
Fendt926Driver
@a3vandiejen en het is een v4....
Pracht jeugd sentiment.
Als jochie fietsen naar de basisschool een rode trekker gezien met 2 uitlaten. (Nog nooit van een v motor gehoord)
En wij hadden maar 1 uitlaat op de trekker
Wat was ik jaloers....
+2
a3vandiejen
@Fendt926Driver prachtig haha, πŸ‘πŸ˜
+2
wim-same
@Fendt926Driver Als kind heb ik deze V- motoren al gehoord. Vandaar dat virus, den ik inmiddels immuun voor. ( Ik hoop dat andere virus ook ) .

Reacties

+2
wim-same
Ja, loopt heel mooi. De 360 liep ook in één keer met de nieuwe kabels. Tik en lopen
+1
a3vandiejen
@wim-same Dat is ook mooi Wim, weer een klusje geklaard met de 360.
+1
yoohan
@a3vandiejen @wim-same
Ja die 360 was echt tik en lopen. Wat een paar verse kabels doen he. Ze waren ook wel hard aan vervanging toe natuurlijk 😂
a3vandiejen
@yoohan Ja dat zeker..
Fendt926Driver
@wim-same waren die same trekkers toen al centraal aangedreven naar de vooras?
+1
RPCounty
@Fendt926Driver jazeker. Van begin af aan. En stonden ook bekend als de beste 4wd die te koop was. Zeer degelijk gebouwd. Krap sturen. En hoog toerental aandrijfas dus laag koppel in de aandrijflijn.
+1
wim-same
@RPCounty Niet helemaal vanaf het begin, De 240, 360 en de ronde Ariete hadden de cardanas nog naast de motor. De 250, 450 en de Puledro hadden de cardanas al in de midden, en vanaf de Centauro zat er ook al geen kruis koppeling meer tussen.
+1
RPCounty
@wim-same ok. Weer wat geleerd. Ik ken t vanaf de Corsaro en Minitauro. Dat was perfect spul.
+2
wim-same
@RPCounty Ja klopt, dat waren de beste vier wiel aandrijvingen toen.
+3
yoohan
Blijf het mooi vinden dat die Leone zo weer loopt.
+1
a3vandiejen
@yoohan Ja inderdaad.
+2
roscho
Met zo'n ding reed ik in de jaren '70 mijn eerste mais. Sloopmotor van Meindersma erin en een tweedehands hut van een oude Hanomag erop en ik zat ook nog droog. Wel heel veel herrie, die holle platen resoneerden als een gek. Van die hoogprofiel Hoffka-banden erop en mijn maiswagentje kwam overal. Witte grond kwam boven, maar er bleef altijd vooruitgang, al was het langzaam. Het verbaast mij nog steeds dat dit malle ding alle geweld aan kon.
+1
a3vandiejen
@roscho Mooi verhaal, vind het een heel mooi model van Same, net als de Ariete T.
+1
wim-same
@a3vandiejen Errit heeft weer een Ariete T gekocht. In ItaliΓ«. Klokgaaf plaatwerk. Om je lekker te maken. En hij heeft voor mij een Buffalo 120 op het oog, maar ik kijk eerst deze crisis af.
a3vandiejen
@wim-same Wel heel mooi, gelijk heb je Wim.
+1
wim-same
@roscho Bij Meindersma kon je inderdaad wel eens leuke onderdelen halen. Daar ben ik ook wel onderdelen wezen halen voor Same's.
+1
roscho
@wim-same De motor kwam eigenlijk uit een Oliver, maar hij liet zich gewillig overzetten. Toen de cabine erop stond nog even de verfspuit erover en de kleuren klopten ook weer. Het ding had een lijnpomp met koudstartknop. Maakte niet uit of het vroor, met die knop wou hij altijd starten.
wim-same
@roscho Ja dat kan kloppen Ik heb ook wel motoren van Olivers over gezet in Same's. Same, maar ook Fiat hebben tractoren gebouwd voor White Oliver.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
3
WEERGAVES
0