Case IH Meerdere

jd6100
Eerste snede inkuilen door loonbedrijf Krans met hun Case Ih Puma 230 cvx met Strautmann Giga Vitesse CFS 3601 opraapwagen en hun Case Ih Puma 200 cvx met Strautmann Giga Vitesse II Duo plus opraapwagen. De bult werd verdeeld met hun Werklust WG 18D met OCE grasvork.

Foto's op: trekkerfotografie.nl/

Reacties

radium45
Smaken verschillen natuurlijk maar persoonlijk zie ik totaal geen voordelen in zon grasvork.
casejxu
@radium45 t is ook net wat je gewend ben. Vaste machinist van onze loonwerker met ze ahlmann en gras vork heb de kuil eerder vlak als menig machinist met kuilverdeler. Voordeel van een vork is dat je makkelijker gras kan verplaatsen.
radium45
@casejxu Daarom schreef ik ook: Smaken verschillen.. Hier hele goede ervaringen met een trommelverdeler voorop de shovel, vooral bij rijkuilen, ideaal om de kanten mooi mee op te zetten.
casejxu
@radium45 denk dat je bij zoiets wel rijkuilen moet hebben en t mooist is dan nog verdeel walsen in lade/silage wagen??
radium45
@casejxu Afgelopen weken vrij veel met een Kaweco Thorium met 3 walsen gereden... Ondanks dat sommigen er nadelen in zien, zou ik ze er nooit uitgooien. De man op de kuil krijgt het heel wat gemakkelijker. Je kunt als je wilt/durft helemaal op de kant lossen, verdelen is dan nog amper nodig.
casejxu
@radium45 juist daarom. Reed vorig jaar met en nu zonder. Weet niet wat ik de volgende keer zou kiezen eigenlijk. T heeft allebei erg grote voordelen.
930triplemaaier
@radium45 probleem is dat sommigen te veel willen 'rammen' en daar past die 2/3 minuut langer lossen niet bij. Sommigen hebben gewoon te weinig geduld
radium45
@930triplemaaier Zit soms een hoop fout tussen de oren... Als mede door een walsenwagen de kuilbaas het gemakkelijker aan kan, zou het nog wel eens vlotter kunnen gaan. De kuil is alweer vlak en vast als de volgende vracht komt i,p.v. dat kuilbaas nog aan het zwoegen is om de oppers uit elkaar te krijgen.
+1
930triplemaaier
@radium45 dat geloof ik zo. Met de huidige nieuwe wagens kun je als je wil 3 volle vracht per uur aan de bult rijden als je op de huiskavel zit en dan is het idd zoals jij zegt belangrijk dat de shovel/aanrijtrekker vlot kan werken
RobVolvo
Persoonlijk vind ik een Werklust ook minder geschikt voor te verdelen met een bak/grasvork, door zijn parallelframe heb je meer tijd nodig om te kunnen ''klapperen'' dan een shovel met een Z-frame constructie, die zijn veel directer op de bakcilinder. Maar dat is wat ik vind, dat kan een ander natuurlijk heel anders vinden.
casejxu
@RobVolvo plus het nadeel van een werklust vind ik de versnellingen. liggen net niet helemaal gunstig hoor ik wel vaker. 1 is te langzaam en 2 is te traag/niet sterk genoeg
+1
radium45
@RobVolvo Klopt wel wat je zegt, nu is Werklust zowiezo niet de vlotste wat betreft de bediening bak/frame. Maar wel weer 1 van de snelste met het naar boven rijden.
930triplemaaier
@radium45 dan moet je een ljungby nemen daar kan een volvo nog niet tegen op. zeer sterk en een knots van een oliepomp
radium45
@930triplemaaier Dat hoor ik onderweg vaker noemen.
930triplemaaier
@radium45 de L13 heeftl 230pk en een oliepomp van 300liter/minuut
de vergelijkbare volvo L70H heeft maar 175 pk en een oliepomp van 154liter/minuut.
voordeel bij de ljungby is dat je met minder toeren ook de bak vlot kan bedienen waardoor je olie van de koppelomvormer ook minder snel warm wordt.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
GESPOT IN DEZE VIDEO