Foto van: jans-eising

Volvo

Meerdere

Foto's
299
Video's
1
Topics
5

Informatie over de Volvo Meerdere

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Meerdere.

Ervaring

Er zijn een paar leden die ervaring blijken te hebben met de Meerdere, gezamenlijk zo'n 4 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Start verkoop van nieuwe Volvo Trucks-range

Vandaag start de verkoop van de nieuwe range van Volvo Trucks in Nederland. De vier nieuwe modellen – de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX – zijn ontwikkeld om chauffeurs in staat te stellen hun taken nog effectiever, veiliger en duurzamer uit te voeren. Alle modellen hebben een nieuwe, flexibele gebruikersinterface met een digitaal instrumentendisplay dat de chauffeur in elke situatie relevante informatie geeft. Bovendien hebben de Volvo FM en FMX nieuwe cabines voor meer ruimte en een beter direct zicht.

Bekwame chauffeurs die veilig en verantwoord omgaan met hun voertuig, vracht en verschillende verkeerssituaties, zijn van onschatbare waarde voor elk transportbedrijf. Maar er is zware concurrentie om de beste mensen aan te trekken. Met dit in gedachten heeft Volvo Trucks geïnvesteerd in de ontwikkeling van de chauffeursomgeving en chauffeursinterface om een ​​werkplek te creëren die zo veilig, functioneel en comfortabel mogelijk is.

“Met onze nieuwe trucks komen we tegemoet aan de behoeften van zowel chauffeurs als transportbedrijven. Door bekende Volvo-kenmerken zoals ergonomie, comfort en veiligheid verder te ontwikkelen en deze te combineren met nieuwe innovatieve technologie en design, hebben we de chauffeursomgeving nog aantrekkelijker en productiever gemaakt ”, licht Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland toe.

Makkelijker om kostbare fouten te vermijden

Een nieuw 12-inch volledig digitaal instrumentendisplay geeft de chauffeur snel toegang tot cruciale informatie en helpt daarmee kostbare fouten voorkomen. Zo worden rijtijden altijd weergegeven, waardoor het rijden gemakkelijker kan worden gepland en het risico op overtreding van de regelgeving wordt beperkt. Verkeersbordherkenning is een andere praktische functionaliteit die de bestuurder waarschuwt voor snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en wegtypes.

Met vier selecteerbare weergaven kan voor vertrek eenvoudig de inhoud en het uiterlijk van het hoofdinstrumentdisplay worden aangepast. De Load-weergave biedt controle over het laadgewicht, het bruto voertuiggewicht en de asdruk per as. Voor vrachtwagens met een navigatiesysteem is de navigatieweergave met gemakkelijk te volgen kaarten de juiste keuze. Degenen die willen dat hun instrumentendisplay een klassieke Volvo-look heeft, kunnen de Home-weergave kiezen, terwijl degenen die liever alleen essentiële informatie zien, de Focus-weergave kunnen instellen.

Het instrumentendisplay kan worden aangevuld met een gemakkelijk te bedienen 9-inch secundair touchscreen voor het beheren van communicatie, infotainment en transportinformatie.

Voorbeelden van functies:

Mediaspeler voor audio-ervaringen via radio, Bluetooth of USB.

Communicatie met de mogelijkheid om twee mobiele telefoons te verbinden.

Opdrachten voor ondersteuning van rijtijd, chauffeurscoaching, tachograafuitlezing op afstand en navigatie

Voertuig inclusief parkeerklimaat, aslastindicator, bandenspanningscontrole en het aanpassen van de instellingen van Volvo Dynamic Steering.

Andere functies zijn onder meer Mijn Apps voor onder andere Android Auto, dat apps van Android-telefoons weergeeft en Chauffeursgids een handboek met rijtips en informatie op maat voor iedere afzonderlijke truck.

Het systeem is voorbereid op toekomstige updates en compatibel met andere apps dan die van Volvo Trucks, bijvoorbeeld van carrosseriebouwers of boordcomputerleveranciers.

Maximaal acht camera's kunnen eenvoudig worden aangesloten op het secundaire display en tot vier cameraweergaven kunnen tegelijkertijd op het scherm worden weergegeven. De informatie op beide displays kan in meer dan 30 talen worden ingesteld. Het systeem kan meerdere persoonlijke instellingen tegelijk opslaan en wordt gekoppeld aan de persoonlijke tachograafkaart. Dit is handig als dezelfde truck door veel verschillende chauffeurs moet worden gebruikt, misschien uit verschillende landen.

Beter overzicht en minder stress

De functies uit het instrumentendisplay zijn eenvoudig te bedienen via nieuwe, intuïtief geplaatste bedieningsknoppen op het stuurwiel en middels sneltoetsen op het dashboard. Ook bestaat ook de mogelijkheid om via spraakbediening de functies aan te sturen. Het secundaire display werkt ook via touchscreen bediening.

Vrachtwagens met meer dan één aandrijfas krijgen een nieuw tractieregelingspaneel om de chauffeur te helpen snel en gemakkelijk om te gaan met potentieel risicovolle verkeerssituaties, zowel tijdens het rijden op de weg als off road. De chauffeur hoeft alleen maar aan een knop te draaien om de differentieelvergrendelingen te activeren. De verhoogde tractie wordt weergegeven op het digitale instrumentendisplay.

“Het hele instrumentendisplay is ontworpen om een ​​goed overzicht te bieden, waardoor de chauffeur informatie intuïtief en efficiënt kan beheren met minder stress. Het dashboard heeft een functioneel, robuust ontwerp van duurzaam materiaal met stevige bekerhouders, royale opbergvakken en verschillende USB-oplaadpoorten ”, zegt Roeland Ruygt.

De Volvo I-Shift bedieningshendel heeft een nieuw ontwerp dat praktischer en ergonomischer is en zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de cabine. De schakelprogramma's zijn ook ontwikkeld en omvatten nu Economy, Standard en Performance.

Meer ruimte en beter zicht

De Volvo FM en Volvo FMX hebben nieuwe cabines met tot wel een kubieke meter meer ruimte dan voorheen. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel, meer werkruimte en een duidelijk verbeterd direct zicht door onder meer een verlaagde deurlijn. Door een lage, brede instap met twee treden met verbeterde antislip-eigenschappen en verlichting blijft het in- en uitstappen op routes met frequente stops eenvoudig. In het bouwsegment is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat een chauffeur tot wel 50 keer per dag in en uit de cabine klimt.

Net als bij de Volvo FH en Volvo FH16 beschikt de chauffeur nu over een verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom waarmee de chauffeurspositie in hogere mate individueel kan worden aangepast. Het onderste bed in de slaapcabine is hoger geplaatst dan voorheen, biedt meer comfort en beschikt over extra opbergruimte eronder. De dagcabine heeft ook een nieuw opbergvak tegen de achterwand van 60 liter met LED-verlichting.

Nieuwe, verbeterde cabine-isolatie helpt koude, hitte en geluidsoverlast buiten te sluiten. Een sensorgestuurde klimaatunit met koolstoffilter zorgt voor een goede luchtkwaliteit, ook onder uitdagende omstandigheden.

0 reacties


Twee keer met een Volvo FM(X) de lucht in

Ondanks de vakantie-periode kwamen er vandaag flink wat persberichten binnen. De meeste daarvan publiceer ik op truckfan.nl, zodat je daar op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste afgeleverde trucks kunt blijven, maar twee haal ik in deze blog voor het voetlicht. Zowel de Volvo importeur zelf als Van Dijk stuurden vandaag een persbericht over een dikke FM(X) voor mensen die het graag hoger op zoeken. Van Dijk Trucks Woerden levert bijzondere Volvo FM500 met Erkin-kraan aan Jan van Dam Machine Transport: ‘Van deze truck is er geen tweede’ Jan van Dam Machine Transport heeft halverwege juli een

0 reacties


De nieuwe generatie Volvo truck van binnen bekeken

Als allereerste mochten gisteren (4 juni 2020) de Nederlandse journalisten bij de Volvo importeur in Beesd aan de nieuwe generaties Volvo FH, FH16, FM en FMX snuffelen. Er werden keurige maatregelen genomen om dit in goede banen te leiden, ook in tijden van Corona. Zo mochten er maar drie journalisten tegelijk de vier aanwezige trucks bekijken. Omdat Beesd lekker dicht bij Vuren ligt had ik gevraagd om in de eerste shift te mogen, zodat ik aansluitend naar Kleyn zou kunnen gaan. Daardoor was ik één van de eerste die journalisten ter wereld die deze trucks officieel met eigen ogen gezien

0 reacties


Volvo Trucks start productie weer op

De fabrieken van Volvo Trucks in Zweden en België, die sinds half maart zijn gesloten, starten momenteel langzaam weer op.

De Volvo Trucks-productielocaties in Zweden en België starten langzaam en met inachtneming van maatregelen om de gezondheid en veiligheid van werknemers te beschermen weer op. Belangrijke zorgen bij de geleidelijke start van de productie blijven het orderboek, de leverancierscapaciteit en de lokale regelgeving inzake sociale afstand om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Werkplaatsen open
Tijdens de uitbraak van het coronavirus is Volvo Trucks erin geslaagd vrijwel al haar werkplaatsen wereldwijd open te houden. In Nederland bleven alle servicelocaties toegankelijk voor klanten. De Europese productie moest echter halverwege maart worden gesloten toen de wereldwijde toeleveringsketen werd verstoord.

Volvo Trucks bleef zich concentreren op het ondersteunen van transporteurs zodat zij hun trucks op de weg konden houden om cruciale goederen te leveren voor het functioneren van de samenleving. In Nederland werden door verschillende Volvo Trucks-dealers acties opgezet om ook maatschappelijk een steentje bij te dragen. Zo werd er fruit geleverd aan ziekenhuispersoneel en zijn er bloemen rondgebracht

“De Corona-crisis laat eens te meer zien hoe belangrijk transport is voor ons dagelijkse leven. Vrachtwagenchauffeurs, technici en transporteurs blijven zich tot het uiterste inspannen en het is onze taak om hen te helpen hun werk te kunnen blijven voortzetten”, verklaart Wabe van Solkema, Managing Director, Volvo Trucks Nederland.

0 reacties


Van Dijk Groep wint Volvo Trucks-klanttevredenheidsonderzoek

Van Dijk Groep is voor de tiende keer verkozen tot beste Volvo Trucks-dealer van Nederland. Het bedrijf kwam als winnaar naar voren in het jaarlijkse REx (Retail Excellence) klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks. De vestiging van Nijwa Groep in Veenoord is verkozen tot beste werkplaats.

Volvo Trucks-dealergroep Van Dijk heeft vestigingen in Woerden, Utrecht en Culemborg. Voor de tiende keer wint het bedrijf het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks.

“We hebben een heel goede samenwerking”, meldt een van de klanten. “Als er problemen zijn, dan is dat te bespreken en wordt het opgelost.”

“We zijn zo tevreden dat we net zeven nieuwe trucks hebben besteld”, meldt een ander.

Weer een andere klant is vooral te spreken over het duidelijke overleg: “...liever één keer teveel bellen dan één keer te weinig.”

Nijwa Veenoord heeft de beste werkplaats
De Nijwa vestiging in Veenoord werd verkozen tot beste werkplaats. Klanten zijn vooral tevreden over het personeel en de kwaliteit van de dienstverlening. “Goed contact, meedenkend personeel en flexibel opgesteld”, meldt een van de klanten van Nijwa Veenoord.

Het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek REx, wat staat voor ‘Retail Excellence’, wordt in opdracht van Volvo Trucks in heel Europa uitgevoerd op dezelfde wijze. Door middel van zowel telefonische als digitale interviews onderzoekt Volvo de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten over de dealer. Klanten geven een rapportcijfer van 1 tot en met 10. De vragen zijn onderverdeeld in de categorieën Sales & Delivery en Workshop & Parts.

Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe truck geleverd heeft gekregen, wordt kort hierna geënquêteerd. Het onderzoek wordt in opdracht van Volvo Group uitgevoerd door Kantar TNS. In 2019 zijn in totaal 1.246 interviews afgenomen.

0 reacties


Video's

Top 6 foto's Alle foto's »

 • Volvo Meerdere

  Foto van een Volvo Meerdere

  4 reacties

 • Volvo Meerdere

  80 hectare gras inkuilen. 2 hakselaars, 6 wagens, 2 loaders en 3 bulten. Op de foto de volvo L70F, L120F en JD- 6920s met beco kieper

  3 reacties

 • Volvo Meerdere

  Op deze foto is Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) × actief met een Volvo Meerdere.

  20 reacties

 • Volvo Meerdere

  Foto van een Volvo Meerdere

  2 reacties

 • Volvo Meerdere

  Foto van een Volvo Meerdere. Van Wopa loonbedrijf. Samen even de maiskuil aanrijden

  3 reacties

 • Volvo Meerdere

  Foto van een Volvo Meerdere, foto genomen tijdens vakantie in Zweden.

  1 reactie

« Alle Volvo machines