MAN

TGE

Foto's
167
Video's
0
Topics
0

Informatie over de MAN TGE

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de TGE.

Leden

Er zijn nog geen leden die aangegeven hebben dat ze ervaring hebben met deze machine.

Heb jij een vraag over de TGE? Stel 'm hier »


Top 6 foto's Alle foto's »

 • MAN TGE

  De MAN TGE wint steeds meer terrein en door het groeiende aantal varianten wordt er ook steeds meer mogelijk. Zo heeft Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk gekozen voor een variant met een verlaagd chassis met luchtvering. Dat maakt het laden en lossen van karren met brood en banketproducten eenvoudig en snel en dat was precies waar het om gaat in de bakkerswereld. Meesterbakker Roodenrijs is een ambachtelijke bakkerij waar zowel brood als banket en zelfs chocoladeproducten worden vervaardigd . De hofleverancier zet dagelijks twaalf bestelwagens in voor de bevoorrading van de 19 eigen winkels en een groot aantal andere klanten in de regio Zuid Holland. ‘Onze producten worden ook geleverd bij supermarkten, tankstations en groothandels waardoor we een intensieve distributieplanning hebben. De eerste auto’s vertrekken al rond een uur of twee in de ochtend en de meesten doen twee ritten per dag’. Aan het woord is directeur Arjan Roodenrijs: ‘nze producten staan op wieltjes in kratten of in rolcontainers. Laden en lossen doen we dan ook bij voorkeur via een oprijklep. Dat werkt veel sneller en stiller dan een laadklep en hij is ook veel lichter. En laadvermogen is belangrijk, zeker bij deze 3,5 tons bestelwagens.’ Laag chassis De hoogte van de laadvloer is een belangrijk criterium bij het op- en afrijden van de vaak kwetsbare producten. Vooral met gebak is het opletten want een te steile helling zorgt al snel voor schade aan het product. Dhr. Roodenrijs: ‘Wij zochten om die reden naar een zo laag mogelijk chassis. Dat vonden we bij MAN in de vorm van deze speciale uitvoering’’. De MAN TGE is voorzien van een verlaagd chassis wat ook in de camperbouw wordt toegepast. Bij Allro-Plast in Goes is dit chassis voorzien van een zogenaamde Smart Box opbouw. Dankzij de luchtvering en het verlaagde chassis wordt een vloerhoogte van slechts 45 cm gerealiseerd. Met de D’Hollandia oprijklep ontstaat zo een prima toegankelijke laadbak zonder dat er met een laadklep gewerkt hoeft te worden. Voor Meesterbakker Roodenrijs is dit de ideale oplossing want hij is licht en laag en bovendien zorgt de luchtvering voor een comfortabel weggedrag. Bedrijfswagendealer De keuze viel op de MAN TGE met 140 pk en een automatische transmissie. Daarmee kan er vlot aan het verkeer worden deelgenomen en de automaat is ideaal in het drukke stadsverkeer. De keuze voor het merk had ook te maken met de professionele bedrijfswagendealer Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk. Dhr. Roodenrijs: ’Zij begrijpen onze behoeftes. Wij zijn meestal tegen het einde van de ochtend klaar met de ritten en voor onderhoud of reparaties kan er de hele middag en avond worden gesleuteld . De volgende ochtend om twee uur moet de auto echter weer rijden. Betrouwbaarheid is in onze branche van levensbelang, en dat begrijpen ze bij Van Leeuwen Truckservice als geen ander.’

  Reageer

 • MAN TGE

  Dassen Belijning uit Maastricht breidt zijn MAN-vloot uit met een zestons TGE. Dit is de zwaarste uitvoering waarin de TGE kan worden geleverd. Met een dubbele cabine en met tal van extra’s gaat de nieuwe TGE de weg op. Dassen Belijning is een familiebedrijf dat beschikt over een multifunctionele en snel inzetbare vloot van lichte bedrijfswagens. “Het is van belang om goed te kijken naar wat we nodig hebben en naar wat fabrikanten aanbieden”, legt Gilbert Kroll uit. Samen met Angelique Dassen runt hij het belijningsbedrijf. Den Engelsen Bedrijfswagens tekende voor de aflevering van de nieuwe TGE. Dassen Belijning moest hier afwegen of het een lichte truck van 7,5 ton zou kiezen, dan wel een bestelauto met een GVW van zes ton. “We hebben goed berekend wat er allemaal mee moet naar de werklocaties en met hoeveel man we daar heen gaan. Gebleken is dat we met deze MAN TGE heel goed uit de voeten kunnen”, zeggen Gilbert en Angelique. Binnen en buiten Angelique Dassen legt uit dat het belijningswerk meer inhoudt dan het voorzien van markering op rijkswegen, provinciale wegen of wegen binnen de gemeentegrenzen. “We doen een groot deel van ons werk in bijvoorbeeld fabriekshallen en ook in parkeergarages.” Het bedrijf biedt een veelheid aan diensten, die niet alleen tot de regio beperkt blijft. “We hebben werk uit België, en behalve in Limburg, doen we ook belijningswerk in Brabant en Gelderland”, legt Gilbert Kroll uit. Veel spullen mee Tot nu toe werd voor diverse werkzaamheden gebruik gemaakt van een voertuig dat na diverse aanpassingen geschikt is gemaakt voor een klein rijbewijs. Voor vervanging zochten Angelique en Gilbert een ‘echte bestelauto’, die de gewenste lading van bijna vijf ton binnen de wet probleemloos kon meenemen. Zo kwamen ze in contact met Den Engelsen Bedrijfswagens - vestiging Stein die de TGE met zestons GVW kon aanbieden. “We zijn gecharmeerd van het uiterlijk en al snel bleek dat de dubbele cabine ons personeel de ruimte kon geven die het zocht. Verder bleek dat MAN voor de TGE een nuttige lijst aan extra’s kan aanbieden, die we bijna allemaal hebben gekozen. Denk aan een wat zwaarder chassis aan de achterkant om een trekhaak te kunnen monteren. Uiteraard gingen we voor de soepel schakelende achttraps automaat. We hebben geprobeerd alle spullen in te laden. Vervolgens zijn we gaan wegen en bleek al snel dat we met de MAN TGE de juiste keuze hebben gemaakt. De TGE is wendbaarder dan een fullsize truck, en heeft fijne rij-eigenschappen.”

  Reageer

 • MAN TGE

  Airport Medical Services Schiphol Man TGE ambulance 12-172

  Reageer

 • MAN TGE

  Foto van een MAN TGE , opgebouwd met gesloten opbouw.

  Reageer

 • MAN TGE

  Kijk, daar heb je Transmission B.V. (Zoetermeer) × met een MAN TGE, opgebouwd met gesloten opbouw.

  Reageer

 • MAN TGE

  Foto van een MAN TGE. Demo Voertuig.

  Reageer


Help je mee?

Alle informatie op truckfan is verzameld door de leden. Allemaal liefhebbers, net als jij.

Om de gegevens zo compleet mogelijk te maken kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken. Alle foto's, video's, folders, brochures en vragen zijn van harte welkom!

« Alle MAN machines