DAF

XD

Foto's
48
Video's
0
Topics
5

Informatie over de DAF XD

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de XD.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de XD, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

De eerste DAF XD voor A.G. van Geffen

In februari 2023 heeft A.G. van Geffen drie nieuwe generatie DAFs tegelijk afgeleverd gekregen: een DAF XF 410 FT, een DAF XG 450 FT en de DAF XD 410 FT uit dit artikel. Dat was voor het bedrijf de eerste XD in het wagenpark, en voor Truckland verkoper Klaas Hobo de eerste XD die hij afleverde. Er komt nog meer moois aan, eerst nog een paar diesels en in het najaar de eerste elektrische DAF voor het bedrijf. De traditionele kleuren van het Hedelse bedrijf staan in mijn ogen erg goed op deze truck. Veel veilige en winstgevende kilometers gewenst!

0 reacties


Met een DAF XD naar het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel

Vanmiddag (3 november 2022) spotte Anne de Boer deze DAF XD 410 FT demo van ESA bij het gemeentehuis van Tysjerksteradiel in Burgum. Of hij er was als trouwauto of met een andere reden, geen idee! Maar een leuke spot is het sowieso. Bedankt voor de foto’s Anne!

0 reacties


[video] DAF XD is gemeen goed! – Robert Baarda

Het is toch niet normaal. Het succes van de in 2021 geïntroduceerde DAF XF, XG en XG+ serie is groot. Alleen maar lovende kritieken, goede praktijktesten en verkoopcijfers. De Truck of the Year 2022 laat zich steeds meer gelden op de Europese wegen. Meer dan 50.000 exemplaren zijn er verkocht. Alleen maar positief dit, positief dat. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, brengt de Eindhovense fabrikant dit jaar ook nog eens de XD serie op de markt voor het korte en middellange afstandsvervoer. Er dreigt nog meer positiviteit, maar als verse bedrijfswagen journalist vind ik het belangrijk niet

0 reacties


DAF XD met slaapcabine gespot

DAF is volop bezig met het testen van de opvolger van de CF serie. De nieuwe, XD genaamd wordt al in verschillende uitvoeringen gespot als testauto, dus met camouflage. Deze keer kreeg onze spotter een XD bakwagen met slaapcabine en een laag dak voor de lens.

0 reacties


Top 6 foto's Alle foto's »

 • DAF XD (vrachtwagen)

  Laatste fase van ontwikkelingsproces DAF start veldtest van nieuwe generatie distributietrucks Samen met toonaangevende klanten is DAF Trucks uitgebreide veldtests gestart van een geheel nieuwe generatie distributietrucks. Deze zullen het unieke DNA delen met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ voor de lange afstand, die een nieuwe standaard hebben geïntroduceerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort. De introductie van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ was in heel Europa een enorm succes. Na de eerste testritten werden de voertuigen door de vakpers alom geprezen. Kort daarna volgde de bekroning tot 'International Truck of the Year 2022'. Bij de start van de productie, begin november, telde de indrukwekkende orderportefeuille bijna 20.000 eenheden. Daarmee brak de drieling alle records in de 93-jarige geschiedenis van de Nederlandse truckfabrikant. Grensverleggend De Nieuwe Generatie DAF distributietrucks waarvan de veldtest nu is gestart, maken gebruik van hetzelfde platform als de bekroonde, nieuwe trucks voor het transport over de lange afstand; het zijn eerste bedrijfsvoertuigen die zijn ontwikkeld met het oog op de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van gewichten en afmetingen. Net als de grotere XF, XG en XG+ zullen de nieuwe distributietrucks grenzen verleggen op het gebied van zowel verkeersveiligheid, efficiency en lage emissies als chauffeurscomfort. Start the Future “Met de baanbrekende XF, XG en XG+ startte DAF de toekomst van het langeafstand en het zwaar transport”, aldus Ron Borsboom, executive director Product Development. “Nu starten we ook de toekomst van regionale en nationale distributie. Direct zicht, zitpositie, ergonomie, afwerking; het is allemaal van ongekende klasse. En dat geldt ook voor de superieure voertuigefficiency en rijeigenschappen.” DAF zal de Nieuwe Generatie distributietrucks in de tweede helft van het jaar onthullen. De nieuwe serie komt beschikbaar naast de uitgebreide range van de populaire en veelzijdige DAF CF trucks.

  Reageer

 • DAF XD

  DAF kondigt volledig nieuwe serie trucks aan voor distributietoepassingen Nieuwe Generatie DAF XD onthuld op IAA 2022 De toekomst van het distributietransport start met de lancering van de Nieuwe Generatie DAF XD. Deze compleet nieuwe serie trucks zet de nieuwe standaard op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort én is volledig voorbereid op de komst van ‘zero emission’ aandrijflijnen. De Nieuwe Generatie DAF XD wordt in september onthuld op de IAA in het Duitse Hannover. De Nieuwe Generatie DAF XD is gebaseerd op het platform van de ‘International Truck of the Year 2022’; de meermaals bekroonde XF, XG en XG⁺ trucks. De premium eigenschappen van deze trucks voor de lange afstand – waaronder toonaangevende aerodynamica, aandrijflijnen, zitpositie en afwerking – worden nu ook geïntroduceerd in het distributiesegment. Veiligheid De Nieuwe Generatie DAF XD biedt met zijn grote voorruit en grote zijruiten met extreem lage raamlijnen het beste directe zicht in zijn segment; essentieel bij stedelijke distributie. Ook de lage cabinepositie draagt bij aan het optimale direct zicht, net als de optionele Kerb View Window – het extra raam in de deur aan de bijrijderszijde. Optimaal indirect zicht is gegarandeerd dankzij de unieke DAF Corner View en het DAF Digital Camera System. Efficiency De toonaangevende brandstof efficiency en de lage CO2-uitstoot worden gerealiseerd door onder meer een ongekende aerodynamica van de cabine, de nieuwe PACCAR MX-11 aandrijflijn en geavanceerde rijhulpsystemen. Het DAF Connect fleet management systeem zorgt dankzij over-the-air-software-updates voor tijdbesparing. Een eersteklas opbouwvriendelijkheid wordt gegarandeerd door de uitgebreide range PTO’s, body attachment modules en aansluitingen. Chauffeurscomfort De Nieuwe Generatie XD biedt de chauffeur een superieure toegankelijkheid tot de ruime – en tot wel bijna 10 m3 grote – cabine. Het ongeëvenaarde verstelbereik van stoel en stuur garandeert de beste zitpositie in het segment. Het schitterende en zeer ergonomische dashboard is voorzien van kristalheldere en volledig digitale displays. De volledig nieuw ontworpen voorzijde van het chassis zorgt samen met de nieuwe cabinevering en nieuwe achterasvering voor ongekend comfort en een geweldig rijgedrag. De geheel nieuwe XD is daardoor niet alleen een droom om in te werken en te leven, maar ook een genot om in te rijden. Klaar voor de toekomst De Nieuwe Generatie DAF XD komt beschikbaar náást de populaire en veelzijdige DAF CF distributietrucks. De start van de productie staat gepland voor de herfst van 2022. Vanzelfsprekend is het platform van de DAF XD volledig voorbereid om plaats te bieden aan alle type aandrijflijnen, ook alternatieve.

  Reageer

 • DAF XD

  Foto van een DAF XD van Van Happen Containers (Eindhoven) ×, opgebouwd overig / onbekend.

  1 reactie

 • DAF XD

  A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. (Hedel) × op de foto met een DAF XD, opgebouwd voor koeltransport.

  Reageer

 • DAF XD

  Foto van een DAF XD, opgebouwd met gesloten opbouw.

  Reageer

 • DAF XD

  DAF Trucks (Eindhoven) × op de foto met een DAF XD, opgebouwd voor containertransport.

  Reageer

« Alle DAF machines