[video] De Tatra Phoenix 8×8 van Van der Wiel in actieOriginele beschrijving

Onlangs stuurde Iep van der Meer een persbericht over de door ESA afgeleverde Tatra Phoenix van Van der Wiel uit Drachten. Erg leuk natuurlijk, maar verreweg het leukst is het natuurlijk de truck in kwestie in het echt te zien. Eerder deze week was het zover. Hieronder vind je het officiële persbericht, vergezeld door mijn eigen beelden. Van der Wiel Transport in Drachten heeft de eerste Tatra in gebruik genomen. De Tatra Phoenix PR4446 530 pk 8×8 kipper werd volledig in de Van der Wiel specificatie afgeleverd door Tatra dealer ESA in Drachten. De nieuwe Tatra is voorzien van een

0 reacties


Van der Wiel Drachten klaar voor strooiseizoen

Van der Wiel is één van de drie partijen die tot de Combinatie Gladheidsbestrijding van Friesland behoort. Deze combinatie is voor het komende strooiseizoen verantwoordelijk voor de gladheidsbestrijding in heel Friesland. Afgelopen zaterdag vond de vlootschouw plaats.

0 reacties


Mede-oprichter van der Wiel Holding, Klaas van der Wiel, overleden

Op dinsdag 8 november is, in zijn woonplaats Drachten, Klaas van der Wiel overleden. Klaas, bij sommigen beter bekend als Broer, stierf op 82-jarige leeftijd.

Klaas startte in 1956 samen met zijn broer Evert van der Wiel en Hans van der Meulen een eigen transportfirma. De eerste jaren wordt het bedrijf vooral ingehuurd door andere vervoersbedrijven. Als in 1958 de economie aantrekt schaffen de drie firmanten twee GMC vrachtwagens aan en nemen de eerste personeelsleden in dienst.

0 reacties


Van der Wiel investeert in duurzaamheid

Van der Wiel Transport BV uit Drachten investeert in duurzaamheid met een omvangrijk verjongingsprogramma. Zo werden er onlangs vijf nieuwe DAF XF 460 trekkers in bedrijf genomen. De vijf nieuwe DAF-trucks zijn slechts een deel van de totale investering. Eerder werden er al nieuwe Volvo rondhoutcombinaties aangeschaft en voor de komende tijd staan er nog drie Ginaf-trucks in bestelling. E?n daarvan was al te zien tijdens de BedrijfsautoRAI.
Klaas van der Wiel: ??Wij zijn bezig met een verjonging van onze vloot en daarmee ook een verduurzaming. Wij bewegen ons in een markt die vraagt om kwaliteit en dat betekent dat we ook in het kader van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onze verantwoordelijkheid nemen. Onze klanten zijn veeleisende partijen die de meerwaarde die wij bieden waarderen. Daarbij is de prijs nooit het eerste argument maar uiteraard moeten we voor wat betreft de efficiency wel degelijk in de pas blijven lopen. Deze nieuwe DAF-trucks passen volledig in die strategie. Onze filosofie sluit dan ook naadloos aan bij die van het ?DAF Transport Efficiency? programma. Dat wil zeggen schoon en stil en zo effici?nt mogelijk.
De DAF-trekkers zijn van het type XF 460 Space Cab met een As-Tronic geautomatiseerde versnellingsbak. Drie trekkers zijn van het FT type, dus als 4x2 trekker. Twee trekkers zijn uitgevoerd als 6x2 met voorloopas en rondom luchtvering. De door Automobielbedrijven ESA in Drachten geleverde trucks zijn uitgerust met hydrauliek units voor het werken met de kipper opleggers van Van der Wiel. De trucks zijn in de bekende Van der Wiel uitvoering afgeleverd en dat betekent compleet met daklampen, luchthoorns, oranje lampjes op het dak en zwaailampen.
Van der Wiel is steeds meer een logistiek dienstverlener dan een transportbedrijf. Klaas van der Wiel: ??Van der Wiel doet meer dan het van A- naar B rijden en steeds vaker neemt het bedrijf de volledige logistieke keten over van de klant. Het logistiek ontzorgen van onze klanten is onze specialiteit. Wij denken mee om de meest effici?nte en duurzame logistieke oplossing te vinden voor onze klant waardoor die zijn volle aandacht kan richten op zijn core-business. Logistiek is ons vak, en in alle bescheidenheid denken we daar erg goed in te zijn?? aldus Van der Wiel.
Dankzij de steeds verder gaande automatisering kan de klant op ieder moment meekijken waar zijn product is in het logistieke proces. Een mooi voorbeeld daarvan is het ?papierloze? transport waar alle afvalstroomnummers, opdrachtbonnen en weegbriefjes digitaal verzonden worden vanuit de truck. Daardoor heeft de uitvoerder real-time inzicht in de voortgang van het werk. Bovendien versnelt dit proces de gehele administratie, inclusief de facturatie. Sommige klanten eisen dit soort systemen inmiddels, Van der Wiel is er klaar voor.
Van der Wiel is een familiebedrijf dat zich bezig houdt met Transport en de handel in secondaire en primaire bouwstoffen. Verder is het bedrijf onder meer actief in Infra & Milieu en Biogas. Met ruim 200 medewerkers en een jaaromzet van 50 miljoen euro per jaar behoort Van der Wiel tot ??n van de grotere ondernemingen in Noord Nederland.

0 reacties


Van der Wiel investeert in nieuw materieel

Van der Wiel Transport BV maakt een uitstekend jaar door. Nadat in de afgelopen anderhalf jaar de omvang werd aangepast aan de marktvraag ontstond er een slagvaardige organisatie. Zowel de bezetting als het rendement zijn nu op het gewenste niveau en dat zorgt ervoor dat Van der Wiel de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet. Een belangrijke indicator daarvoor is dat er voor de tweede helft van dit jaar maar liefst 10 voertuigen worden vervangen door schone Euro-6 trucks.

0 reacties


Volvo FH voor rondhoutvervoer Van der Wiel

Van der Wiel Transport in Drachten heeft voor de afdeling rondhoutvervoer ge?nvesteerd in drie compleet nieuwe combinaties. Volvo Trucks dealer M.S. de Vries leverde de drie FH500 6×4 trucks onlangs af, compleet met opbouw, houtkranen en aanhangwagens. Van der Wiel Transport uit Drachten verzorgt de

0 reacties

Van der Wiel Transport

Drachten

Foto's
758
Video's
1
Topics
6

Over Van der Wiel Transport

Een bedrijf uit Drachten (Nederland).

Dit bedrijf is 758 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan Ze zijn ook gespot in een video.

Profiel op Boeren.nu

Van der Wiel Transport is ook gespot door de leden van TractorFan / Boeren.nu.

Elders op het internet

De officiële website van Van der Wiel Transport
Van der Wiel Transport op Twitter

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven