Nabuurs Transport B.V.

Haps

Foto's
45
Video's
0
Topics
7

Over Nabuurs Transport B.V.

Een bedrijf uit Haps (Nederland).

Dit bedrijf is 45 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Dit profiel beheren?

17 Jul 2023

05 Jul 2023

04 Nov 2022

14 Okt 2022

13 Mrt 2022

Nieuwe decentrale strategie maakt Nabuurs klaar voor de toekomst

De afgelopen twee jaar heeft Covid een enorme impact gehad op de markt, organisatie en bedrijfsvoering van Nabuurs. Gelukkig gaat het nu de goede kant op. In dit ‘normale’ vaarwater kan Nabuurs haar grote ambities gaan waarmaken. De afgelopen periode heeft waardevolle inzichten gegeven. Inzichten waarmee Nabuurs nog slagvaardiger kan worden.


Er komt meer ruimte voor ondernemerschap binnen de verschillende business units. De directie is daarom uitgebreid met de komst van Sjak Hendriks als Financieel Directeur en Marcel Theunissen als directeur van de business unit ‘2nd Tier’. Bas Coenen wordt directeur van de ‘1st Tier’ activiteiten. “Mijn rol als Financieel Directeur is het ondersteunen van beide business units in hun ondernemerschap en tevens het totaal van Nabuurs hierin te bewaken,” aldus Sjak Hendriks.

Nieuwe structuur voor meer slagvaardigheid
Het doel is een slagvaardigere organisatie en een succesvollere aanpak van grote projecten. Daarvoor is meer focus op ondernemerschap nodig. De business units en directeuren zijn daarbij zowel operationeel als commercieel verantwoordelijk. “Met deze nieuwe structuur sluiten we nog beter aan bij de vragen uit de markt. We hebben meer slagkracht en zijn daardoor toekomstbestendig,” licht Sjak Hendriks, financieel directeur toe.


Klaar om distributiecentra en de logistiek te verduurzamen

“Samen en samenwerking. Daar draaide het altijd al om, maar in de nieuwe structuur komt dat nog beter tot zijn recht. We staan in nauw contact met onze klanten, de verladers en producenten, maar ook de klanten van onze klanten zoals de retailers en groothandels. Het doel is verder verduurzamen. Daarbij is samenwerking, met de gehele keten, essentieel. In de nieuwe divisiestructuur focussen we ons op waar we goed in zijn: de logistiek van en naar fabrieken en gebundelde aanvoer van DC’s in de Benelux. Door zelf grip te hebben op talentontwikkeling, automatisering en mechanisering blijven we optimaal wendbaar binnen de FMCG-markt,” aldus Bas Coenen, directeur 1st Tier.




Horeca bevoorrading in goede en duurzame banen

“Vol enthousiasme aan de slag met alle uitdagingen binnen de last-mile distributie, de kernactiviteit van onze 2nd Tier divisie. Het opschalen na twee zware Covid jaren in zowel auto’s als chauffeurs in de horeca distributie heeft hierbij onze eerste prioriteit. Daarnaast werken aan de nabije toekomst waarbij optimale service, kortere doorlooptijden én duurzaamheid hand in hand moeten gaan. Met name in de binnensteden is het doel ‘zero emissie’. Dit kunnen we bereiken door de inzet van elektrische voertuigen maar natuurlijk ook door het bundelen van goederenstromen naar de binnenstad. Wij zetten in op beide oplossingen waarbij onze decentrale netwerkstructuur ons echt onderscheidend maakt,” vertelt Marcel Theunissen, directeur 2nd Tier.

“Wij zijn een betrokken familiebedrijf. Samen met alle collega’s en met onze klanten winnende logistieke concepten neerzetten. Door de nieuwe decentrale aansturing zijn we klaar voor de toekomst,” sluit Tjebbe Nabuurs af.

0 reacties

22 Feb 2022

Nabuurs bouwt aan de toekomst en krijgt een nieuw hoofdkantoor in Haps

De kogel is door de kerk. In 2023 krijgt Nabuurs een nieuw, duurzaam hoofdkantoor op bedrijventerrein Laarakker aan de A73 bij Cuijk en Haps. De vergunningen zijn rond en in 2022 start men met de bouw van het toekomstbestendige pand.

Het nieuwe hoofdkantoor biedt ruimte om te groeien. Het pand heeft 30.000 m2 opslag en maar liefst 800 m2 kantoorruimte. Het hoofdkantoor wordt voorzien van moderne werkplekken met state-of-the-art ICT en heeft o.a. vergaderzalen die zijn voorzien van de modernste audiovisuele hulpmiddelen. Daarnaast is het volledige pand ingericht op het faciliteren van ontmoetingen. Ook het opleidingscentrum is nieuw. Hier wil Nabuurs het delen van kennis en het samenwerken aan projecten nóg meer centraal stellen. Dat alles gebeurt in een milieuvriendelijke omgeving.


Enthousiast over de toekomst
Het nieuwe hoofdkantoor wordt gebouwd volgens het BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 keurmerk. BREAAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor ‘gebouwde omgevingen’ ter wereld. Dat past goed bij het bedrijventerrein Laarakker waar men in 2022 start met bouwen. Gelegen aan de A73 biedt Laarakker ruimte aan ambitieuze bedrijven met een focus op duurzaamheid. Het bedrijventerrein maakt dan ook gebruik van innovatieve en milieuvriendelijke concepten op het gebied van water en energie, waardoor het gebruik van aardgas sterk wordt gereduceerd.


Volledig klimaatneutraal

Dat vormt een perfecte match voor de ambities van Nabuurs. Het nieuwe pand zit namelijk bomvol duurzame techniek. Zonnepanelen, ledverlichting en 29 laadpalen voor elektrische auto’s zijn slechts enkele factoren die zorgen voor een klimaat neutrale werkplek. Daarnaast maakt het nieuwe hoofdkantoor uitsluitend gebruik van elektrische klimaatinstallaties en warmtepompen. Dat zorgt voor een pand dat geen gebruik gaat maken van gas of andere fossiele brandstoffen.


Reactie Ard Nabuurs: “Groeien in ambitie, ruimte en warmte!”

‘’Nabuurs heeft duidelijke groeiambities en wil te allen tijde een fijne, warme plek zijn voor mensen om te werken. Wij zijn dan ook erg blij met de ontwikkeling van een nieuw ultramodern hoofdkantoor dat is gekoppeld aan een nieuw warehouse van 30.000 m2. En dat in het dorp waar het allemaal begon voor Nabuurs! Men heeft in het ontwerp veel aandacht besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw zodat ons nieuwe hoofdkantoor ook voor de lokale omgeving van toegevoegde waarde is. Zo komen we samen verder, zoals we dat al 60 jaar doen’’.

0 reacties

09 Dec 2021

Familiebedrijf Den Engelsen neemt Truckservice-activiteiten over van Nabuurs

De dealerorganisatie Den Engelsen Bedrijfswagens is met Nabuurs B.V. overeengekomen dat Nabuurs Truckservice, de eigen truckwerkplaats van Nabuurs, per 1 februari 2022 wordt overgenomen.

Nabuurs Truckservice is een belangrijke hub in Zuidoost Nederland waar het grootste gedeelte van de Nabuurs vloot en bedrijfswagens van externe partijen worden onderhouden. De huidige werkplaats van de Nabuurs locatie in Haps gaat sluiten en het bedrijf zal volledig worden geïntegreerd in de bestaande vestigingen van Den Engelsen Bedrijfswagens, met het zwaartepunt in de vestiging op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen.


Van overname naar samenwerking

De overname vindt plaats vanuit behoefte aan een langdurige samenwerking tussen Den Engelsen en Nabuurs. Een langdurig partnerschap is goed voor beide partijen én hun medewerkers. Beide bedrijven geloven in specialisatie op hun eigen vakgebied waardoor de hoeveelheid kennis, bereidheid om te investeren en toekomstbestendigheid maximaal wordt. Den Engelsen en Nabuurs zijn beide familiebedrijven en vullen elkaar naadloos aan vanuit verschillende perspectieven binnen de logistieke sector.


Overeenkomsten en voordelen

De samenwerking komt dan ook niet uit de lucht vallen. Beide bedrijven hebben een duidelijke visie op mobiliteit en het leveren van maatwerk. Het zijn beide familiebedrijven, hebben een vergelijkbare mentaliteit en zien hoge kwaliteit van hun werknemers én hun dienstverlening als belangrijkste goed. Voor deze samenwerking worden onderhoudskosten voor de vloot van Nabuurs volledig inzichtelijk gemaakt in een gezamenlijk ontwikkeld systeem. Hierdoor kan Nabuurs deze kosten altijd real-time raadplegen.

Het neerleggen van het onderhoud van de vloot bij een vakspecialist past bij de visie van Nabuurs op het gebied van energie transitie. Voor Den Engelsen betekent de overname een verdere schaalvergroting die past bij hun strategie en geeft hen de mogelijkheid Nabuurs verder te ondersteunen en te adviseren op het gebied van mobiliteit.


Reactie Michel den Engelsen: ‘We halen met de overname veel waardevolle kennis in huis’

Michel den Engelsen is blij met de overname. Naar eigen zeggen past de integratie van de Nabuurs Truckservice-activiteiten perfect bij Den Engelsen: “De acquisitie stelt ons in staat om onze relatie Nabuurs verder te ondersteunen en ervoor te zorgen dat Nabuurs zich volledig kan richten op haar kernactiviteiten. Daarnaast halen we met de overname veel waardevolle kennis en ervaring in huis. Niet alleen van MAN Trucks maar ook van andere merken, opleggers en transportkoelingen.” Het langdurige contract tussen Den Engelsen en Nabuurs benadrukt de strategische fit tussen beide partijen.


Reactie Tjebbe Nabuurs: “Samenwerken voor een beter toekomstperspectief”

Als logistiek dienstverlener streeft Nabuurs naar duurzaamheid. Het neerleggen van de Nabuurs Truckservice-activiteiten bij een vakspecialist past dan ook perfect bij de visie van Nabuurs op energietransitie: “Voor Den Engelsen behoort de Truckservice tot hun kernactiviteiten. Hierdoor is het voor hen wél rendabel om te investeren in een schonere en technisch geavanceerde werkplaats. Dat zorgt uiteindelijk voor een beter toekomstperspectief. Dat geldt voor onze complete vloot, maar zeker ook voor Den Engelsen als onze betrouwbare partner.”

0 reacties

20 Nov 2021

05 Nov 2021

08 Okt 2021

07 Okt 2021

10 Sep 2021

02 Aug 2020

05 Apr 2020

20 Sep 2019

06 Mrt 2019

01 Mei 2018

14 Feb 2018

24 Jul 2017

28 Dec 2016

21 Sep 2016

07 Sep 2016

23 Jun 2016

14 Apr 2016

12 Apr 2016

09 Mrt 2016

01 Feb 2016

18 Jan 2016

10 Okt 2015

18 Sep 2015

18 Aug 2015

Nabuurs en Heinz niet langs A15

Logistiek dienstverlener Nabuurs heeft samen met ketchupfabrikant Heinz het deksel op de neus gekregen: er mag van de provincie Gelderland geen nieuw dc op Bedrijventerrein Griftdijk-Noord, langs de A15 tussen Nijmegen-Noord en Valburg, worden gebouwd. Dat meldt de Gelderlander. Er was eerder al verzet van

0 reacties

28 Jul 2015

26 Mrt 2015

21 Dec 2014

31 Jul 2014

Ontwikkeling Ketchup kruispunt in Nijmegen

Levensmiddelenconcern H.J. Heinz en logistiek dienstverlener Nabuurs versterken hun partnership met een langetermijnovereenkomst ?n de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein De Grift in Nijmegen. Op het strategisch gunstig gelegen terrein langs de A15, wordt een modern magazijn van 40.000 vierkante meter gebouwd waar

0 reacties

10 Apr 2014

Retailers in zee met Groei-netwerk Nabuurs

Groothandel Sligro en supermarktketens EMT? en PLUS zijn een strategische samenwerking gestart met het zogeheten GROEI-netwerk van logistiek dienstverlener Nabuurs en FMCG-producenten SCA, Hero en H.J. Heinz. De eerste stap in de samenwerking is het synchroniseren van de bestel- en afleverdagen voor de producten van

0 reacties

04 Apr 2014

01 Apr 2014

28 Feb 2014

27 Feb 2014

« Alle bedrijven