Transportfoto's Mencke Landbouw BV

5x kwamen de vrachtwagens van Mencke Landbouw BV uit Barger-Compascuum voorbij aan de camera's van de vrachtwagen spotters van TruckFan. Dit zijn de foto's:

Heb jij ook nog mooie foto's gemaakt van dit transportbedrijf uit Barger-Compascuum ? Laat het ons weten!

Mencke Landbouw BV

Barger-Compascuum

Foto's
5
Video's
0
Topics
0

Over Mencke Landbouw BV

MENCKE LANDBOUW BV.

Aardappelkweek en Selectiebedrijf

Historie.

Vlak na de oorlog of eigenlijk nog in de oorlog, gingen onze ouders, Bé Mencke en Catrien Steenhuis, nadat ze getrouwd waren, zich vestigen in Barger-Compascuum. Eerst in een huis aan de Oostzijde van het Verlengde Oosterdiep en nadat het nieuwe huis De Catharina Hoeve klaar was aan de Westzijde bij de kleine schuur, die er al stond.

Bé Mencke was een ondernemende kerel met een goede visie, een enorme werklust en hield van het leven. Helaas is hij veel te vroeg overleden, maar hij had alles voor de jongens geregeld. Ben Mencke kwam op de boerderij, Jos en Herman Mencke in de boerderijen links en rechts ernaast.

In 1980 zetten de drie broers ieder zelfstandig hun eigen bedrijf voort. Herman en zijn vrouw Mineke op het Verlengde Oosterdiep West Zijde 29.

Vanaf het begin ging Herman zich toch meer bezig houden met de pootaardappel teelt en in 1975 ook met het kweekwerk. De eerste jaren was hij lid van Agrico, dit beviel goed, veel geleerd, maar aan de verbetering van zetmeelrassen deden ze niet veel. Herman werd al vrij snel lidkweker van Averis, voorheen Karna-Avebe, wat hem nog steeds goed bevalt. Veel kennis bij het Karna, tevens ook veel enthousiasme en betrokkenheid.

In 1993 werd de maatschap van Herman en Mineke uitgebreid, zoon Berend kwam erbij. Nadat Berend Mencke in 2012 het bedrijf overnam, werd de maatschap ontbonden. Het bedrijf kreeg de nieuwe naam: Mencke Landbouw B.V.

Dit bedrijf is 5 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Profiel op Boeren.nu

Mencke Landbouw BV is ook gespot door de leden van TractorFan / Boeren.nu.

Elders op het internet

De officiële website van Mencke Landbouw BV
Mencke Landbouw BV op Facebook

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven