BAM, Dura Vermeer, Heijmans en Versluys vergroten aandeel in Millenaar & Van Schaik

Asfalttransportbedrijf Millenaar & Van Schaik Beheer heeft in BAM Infra Nederland een nieuwe aandeelhouder gevonden die voor 17% instapt in het bedrijf. Aandeelhouders Dura Vermeer, Heijmans en Versluys Groep hebben hun aandeel daarnaast vergroot naar 17%. Hierdoor hebben de vier bouwers een gelijk belang in het transportbedrijf. Het management behoudt het overige derde van de aandelen. Over de transactie worden geen financiële details bekendgemaakt. Als één van de grootste transporteurs van asfalt in Nederland speelt Millenaar & van Schaik een vooraanstaande rol in de transitie van fossiel naar duurzaam transport. Daarvoor innoveert en investeert het bedrijf in elektrisch aangedreven vrachtwagens

0 reacties


BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

Bunnik, 27 november 2023 – BAM is in Nederland overgegaan op het gebruik van biobrandstof HVO100 voor haar bedrijfswagens, als tussenfase naar de elektrificatie van het bedrijfswagenpark. Met deze overstap naar biobrandstof verwacht BAM een reductie te bereiken van 2.000.000 kilogram CO2 per jaar. Verlaging van CO₂-uitstoot is één van de zes hoofdonderwerpen in de duurzaamheidsstrategie van BAM. Concreet wil BAM in 2026 80% (scope 1 en 2) minder uitstoten ten opzichte van 2015.


De transitie naar elektrische (bedrijfs)wagens is een van de belangrijke maatregelen om dit doel te bereiken. BAM verwacht de eerste grote levering van elektrische bedrijfswagens in 2024. Vanwege lange levertijden en de nog beperkte beschikbaarheid van geschikte elektrische bedrijfswagens schakelt BAM in Nederland in de transitieperiode over op HVO100. Deze biobrandstof stoot tot 90% minder CO₂ uit dan gewone diesel. Eerder maakte BAM de overstap naar de biobrandstof HVO100 al voor al het niet-elektrische materieel op de bouwplaatsen. Ook in het Verenigd Koninkrijk heeft BAM gekozen voor HVO-brandstof als onderdeel van het streven naar decarbonisatie. Alle circa 1.300 op diesel aangedreven BAM-bedrijfswagens in Nederland hebben de mogelijkheid om voortaan HVO100 te tanken totdat ze zijn vervangen door elektrische auto’s.


Hydrotreated Vegetable Oil
BAM heeft voor de levering van HVO100 een overeenkomst gesloten met WEX, aanbieder van de GO-tankpas. Hiermee kan de biobrandstof HVO100 bij ruim 230 tankstations in Nederland worden getankt. HVO100, ook wel HVO-diesel, staat voor ‘hydrotreated vegetable oil’ en wordt geproduceerd uit afval, restoliën en vetten, zoals afgewerkt frituurvet. Dit product kan zonder problemen in elke dieselauto worden bijgetankt. In samenwerking met de leverancier monitort BAM de duurzame herkomst van de HVO100 die met de bedrijfswagens wordt getankt.


Volgende stap in verduurzaming wagenpark BAM

De overstap naar het tanken van HVO100 is een volgende stap in de verduurzaming van het wagenpark van BAM. In januari 2022 maakte BAM reeds bekend met de zakelijke (arbeidsvoorwaardelijke) leaseauto’s over te stappen op elektrische rijden.

0 reacties


Hyzon waterstof-trio gepresenteerd in Oldebroek – Martin Vonk

Zoals al op diverse media te lezen was, hebben Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik gisteren drie nieuwe waterstoftrucks gepresenteerd. Het gaat hierbij om de zwaarste zero emissie trucks die tot nu toe in Nederland in gebruik zijn genomen. Ongeveer een jaar geleden plaatsten beide transportbedrijven een order bij Hyzon Motors Europe voor de levering van deze trucks. In verband hiermee heb ik (Martin Vonk, red.) voor Hyzon een paar artist impressions gemaakt. Omdat ik natuurlijk benieuwd was naar het eindresultaat, ben ik bij de presentatie aanwezig geweest. En ik moet zeggen dat het mooie trucks zijn geworden, duidelijk

0 reacties


Vergunning ACM voor joint venture asfaltcentrales Heijmans en BAM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vergunning verleend voor de samenvoeging van asfaltcentrales van Heijmans en BAM tot een nieuw asfaltbedrijf. Door het verlenen van deze vergunning door de mededingingsautoriteit is de voorgenomen oprichting van een gezamenlijk asfaltbedrijf een stap dichterbij gekomen.

De komende tijd zullen Heijmans en BAM de plannen voor het nieuwe asfaltbedrijf verder uitwerken.

Onderzoek
Voordat vergunning werd verleend, heeft de ACM nader onderzoek gedaan naar de asfaltactiviteiten in de regio’s Helmond en Stein. De ACM heeft geoordeeld dat in beide regio’s voldoende concurrentie overblijft.

Krachtenbundeling
Heijmans en BAM exploiteren momenteel elk afzonderlijk een aantal asfaltcentrales. In het gezamenlijke bedrijf worden kennis, kunde en investeringen op het gebied van asfaltproductie gebundeld. Hierdoor kan de asfaltketen verder verduurzamen en wordt efficiency verbeterd.
Het nieuwe asfaltbedrijf zal niet alleen voor Heijmans en BAM werken, maar ook derden in de asfaltmarkt bedienen. De indicatieve jaaromzet bedraagt circa € 90 miljoen.

0 reacties


Heijmans en BAM willen samen gaan in Nederlands asfalt



Originele beschrijving

Heijmans en BAM onderzoeken mogelijkheden om de huidige asfaltcentrales in Nederland onder te brengen in een nieuw, gezamenlijk asfaltbedrijf. De oprichting van deze joint venture behoeft de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten. De beide bedrijven hebben bij de Europese Commissie gezamenlijk een verzoek ingediend om het onderzoek naar deze transactie te laten uitvoeren door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op dit moment exploiteren Heijmans en BAM elk afzonderlijk een aantal asfaltcentrales. Door de oprichting van het nieuwe asfaltbedrijf kunnen de kennis, kunde en investeringen in vernieuwing van beide bedrijven worden gebundeld. Verdere verduurzaming van de asfaltketen is daarbij een

0 reacties

Koninklijke BAM Groep

Bunnik

Foto's
72
Video's
0
Topics
5

Over Koninklijke BAM Groep

Een bedrijf uit Bunnik (Nederland).

Dit bedrijf is 72 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Profiel op Boeren.nu

Koninklijke BAM Groep is ook gespot door de leden van TractorFan / Boeren.nu.

Elders op het internet

De officiële website van Koninklijke BAM Groep

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven