BYD helpt Schiphol met bereiken duurzaamheidsdoelen

Schiphol Airport beschikt momenteel over de grootste vloot volledig elektrisch aangedreven personenbussen ter wereld. BYD, ?s werelds grootste producent van elektrische, emissievrije bussen, leverde de 35 speciaal voor Schiphol gebouwde bussen. Inmiddels heeft de vloot in het afgelopen half jaar al bijna 338.000 kilometer succesvol afgelegd en daarmee een serieuze bijdrage geleverd aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelen van de luchthaven. Op Schiphol Airport werd daarom kort stilgestaan bij de succesvolle inzet van de BYD-bussen. De 35 bussen vervoeren passagiers tussen de vliegtuigen en de terminal en is de eerste grote vloot volledig elektrisch aangedreven bussen op een internationale luchthaven.

Eer
Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe, is bijzonder trots op de inzet van BYD-bussen op de luchthaven: ?Het is een grote eer voor BYD om zo'n belangrijke rol te mogen spelen op duurzaamheidsgebied. Samen maken we de platformen op Schiphol de groenste van de wereld. De 35 bussen vormen momenteel de grootste vloot van volledig elektrisch aangedreven full size personenbussen in Europa. Een feit dat de inzet van Schiphol en BYD voor duurzaamheid onderstreept.?

Luchtkwaliteit
BYD is verreweg de grootste producent van volledig elektrische bussen ter wereld. Er rijden momenteel al meer dan 3.000 bussen van het Chinese merk rond en er is al een bus met een kilometerstand van meer dan 287.000. Een van de doelstellingen van BYD is de luchtkwaliteit te verbeteren door het elektrificeren van alle vormen van wegvervoer en transport op luchthavens.

?Doordat op vliegvelden vooral dieselvoertuigen worden ingezet voor de ondersteuning op de grond, liggen er voor luchthavens grote kansen op het gebied van verbetering van de luchtkwaliteit?, zegt Ho. ?Schiphol liep daarin op internationaal niveau al voorop, maar zet nu opnieuw een grote stap. Het spoorvervoer van en naar de luchthaven is schoon en ook het taxivervoer verduurzaamt in hoog tempo. De volgende stap is dus om busvervoer emissievrij te maken. BYD is daarvoor de perfecte partner, en staat klaar om samen te werken met busbedrijven en de betrokken overheidsinstanties."

Succes
De 35 elektrische bussen, die zes maanden geleden in gebruik werden genomen, hebben gezamenlijk inmiddels een afstand afgelegd van bijna 338.000 kilometer. Het gemiddeld energieverbruik bedraagt 1,2 kWh/km. Dit komt neer op een besparing van ongeveer 312.000 kilo aan CO2 ten opzichte van dieselbussen[1].

Jos Nijhuis, CEO van Schiphol Group, is blij met het succes: ?De Europese kwaliteitsstandaard voor luchthavens is erg hoog en Schiphols standaarden zijn, waar mogelijk, nog hoger. Daarom zijn wij alleen tevreden met het beste van het beste. Simpelweg omdat wij vinden dat onze passagiers het beste van het beste verdienen. Dat betekent soms wat extra uitdagingen in het samenwerkingsproces met leveranciers, maar het resultaat telt. BYD heeft ons in dat opzicht niet teleurgesteld."

Maatwerk
De 35 elektrische bussen zijn door BYD speciaal ontworpen en gebouwd naar de wensen van Schiphol. Het volume van de accu's is bijvoorbeeld kleiner dan van andere elektrische bussen van BYD, wat bereikt kon worden door een sterk verbeterde batterijcapaciteit. De reikwijdte op een enkele lading is ruim voldoende voor de afstand die de bussen afleggen en er is meer ruimte voor passagiers en hun bagage. BYD en Schiphol werkten nauw samen om de juiste kleuren en materialen te selecteren voor het interieur van de bussen, zodat voor de passagiers een comfortabele rijervaring gerealiseerd werd. Het spreekt voor zich dat het ontwerp van de chauffeurscabine voldoet aan de laatste Nederlandse ergonomische eisen.

Londen
De unieke titel 'grootste elektrische bussenvloot in Europa' zal nog slechts een paar maanden aan Schiphol toebehoren: midden 2016 zal een vloot van 51 elektrische BYD-bussen gaan rijden in het openbaar vervoernetwerk van Londen. BYD hoopt echter dat Schiphol als leider in emissievrij personenvervoer de weg zal banen voor andere internationale luchthavens die de luchtkwaliteit willen verbeteren. Isbrand Ho vat samen: ?Waar Schiphol vandaag leidt, kunnen andere luchthavens morgen volgen."

0 reacties


Schiphol groen mede dankzij BYD

Amsterdam Airport Schiphol is hard op weg een van de groenste luchthavens in de wereld te worden dankzij belangrijke initiatieven om uitstoot te verminderen. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied en zoals vorige week aangekondigd, is een vloot van 35 volledig elektrische bussen van BYD die worden ingezet op Schiphol om passagiers tussen de vliegtuigen en de terminals te vervoeren.

0 reacties

Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol

Foto's
144
Video's
0
Topics
2

Over Amsterdam Airport Schiphol

Een bedrijf uit Schiphol (Nederland).

Dit bedrijf is 144 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Elders op het internet

De officiële website van Amsterdam Airport Schiphol
Amsterdam Airport Schiphol op Facebook
Amsterdam Airport Schiphol op Twitter

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven