IVECO bundelt krachten met de stakeholders van de energieketen om een succesvol ecosysteem voor biomethaan tot stand te brengen


IVECO, transport- en logistiekbedrijf GLS Italy en energieleverancier Vulcangas hebben een nieuwe Bio-LNG fabriek geopend op de Cascina Antegnatica boerderij bij Lodi, Italiƫ. De nieuwe fabriek zal biomethaan produceren met landbouwafval van lokale boerderijen en levert aan Vulcangas. Het Bio-LNG zal worden gebruikt als brandstof voor de LNG-voertuigen in het wagenpark van GLS Italy, waaronder IVECO S-WAY LNG-trucks.

Biomethaan is momenteel de enige volwassen technologie die een oplossing biedt zonder compromissen op het gebied van prestaties en tanken in vergelijking met diesel. Het is koolstofneutraal en, afhankelijk van de grondstoffen die voor de productie ervan worden gebruikt, zelfs koolstofnegatief. De voordelen ervan reiken verder dan de vervoerssector als een middel tot energieonafhankelijkheid met het potentieel om de prijzen te verlagen en bij te dragen tot de ontwikkeling van plattelandsgebieden.

Biomethaan is niet alleen goed voor het milieu - het levert ook economische voordelen op. Het productieproces omvat bijproducten, zoals meststoffen uit het digestaat die dure chemische meststoffen kunnen vervangen, en de kooldioxide die vooral in de voedingsindustrie wordt gebruikt.

Giandomenico Fioretti, IVECO hoofd alternatieve aandrijving Business Development, zegt: "Het evenement van vandaag is een bewijs van IVECO's geloof in biomethaan als een volwassen oplossing en zijn inzet voor het decarboniseren van transport. Het is een tastbaar bewijs dat Bio-LNG een operationeel en financieel rendabele oplossing is die vandaag beschikbaar is. Vandaag zien we een best practice in de energieketen waarbij alle spelers samenwerken om een succesvol biomethaan ecosysteem te ontwikkelen."

Alessandro Vagaggini, directeur Operations van GLS, zegt hierover: "Onze ambities op het gebied van duurzaamheid worden ondersteund door de gezamenlijke inspanningen van vele onderdelen van ons bedrijf. Dit initiatief benadrukt echt onze inzet: we steunen voertuigen die op LNG rijden en we zijn nu in staat om ze te voorzien van Bio-LNG dat volledig aan onze verwachtingen voldoet."


Andrea Bosi, Key Account Manager bij Vulcangas, benadrukte: "De energie-industrie maakt een ongekende periode in de geschiedenis door. Vandaag neemt Bio-LNG een strategische positie in binnen de transportketen. Als schone brandstof die de totale CO2-uitstoot verlaagt, is het de beste optie om het vervoer koolstofvrij te maken en ons te bevrijden van onze energieafhankelijkheid."

IVECO S-WAY LNG-trucks uit de groene vloot van de transportbedrijven Gruppo D'Innocenti, T&T.I, Canguro en A&V waren te zien bij de opening van de fabriek.

0 reacties


500ste GLS PakketShops geopend

GLS heeft in Nederland haar 500ste PakketShop geopend. Consumenten kunnen in de PakketShops van GLS hun zendingen versturen en indien gewenst bestellingen ophalen of retour zenden. De pakket- en vrachtvervoerder GLS heeft haar serviceaanbod voor particuliere verzenders en ontvangers nog verder uitgebreid. In het centrum

0 reacties


Least-cost-routing in MendriX

Global Data Exchange heeft haar MendriX TMS uitgebreid met een least-cost-routing toepassing. ?MendriX is te koppelen met de systemen van DPD, UPS, DHL en GLS. Zendingen worden automatisch bij hen aangemeld en door de ingebouwde least-cost-routing oplossing wijst MendriX de vracht aan de goedkoopste vervoerder

0 reacties

GLS General Logistics Systems

Amsterdam

Foto's
56
Video's
0
Topics
3

Over GLS General Logistics Systems

Een bedrijf uit Amsterdam (Nederland).

Dit bedrijf is 56 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Elders op het internet

De officiële website van GLS General Logistics Systems

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven