Exploitatiemij. Meulenberg Urmond B.V.

Urmond

Foto's
5
Video's
0
Topics
1

Over Exploitatiemij. Meulenberg Urmond B.V.

Een bedrijf uit Urmond (Nederland).

Dit bedrijf is 5 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Dit profiel beheren?

13 Nov 2022

25 Jul 2022

26 Nov 2021

03 Mrt 2020

Derde generatie IVECO voor Meulenberg Transport

De eerste vijf stuks IVECO S-WAY in Limburg zijn onlangs afgeleverd bij Meulenberg Transport. Het bedrijf uit Urmond heeft een wagenpark met 30 vrachtwagens, die met de laatste uitbreiding voor 70 procent bestaat uit IVECO. Na ruim 15 jaar doet de derde generatie zijn intrede en is het succesverhaal tussen Charles Feijts Groep en Meulenberg Transport nog lang niet ten einde.

Van de chauffeurs, de technische dienst tot Wil Meulenberg als directeur, iedereen binnen Meulenberg Transport is zeer te spreken over IVECO en het huidige wagenpark. Het was daarom een logisch vervolg om een bestelling te plaatsen voor vijf nieuwe modellen, al ruim voor aanvang van de IVECO S-WAY Ride & Drive dagen in Venlo. Bij de tweede en nu ook de derde generatie kan Meulenberg Transport namelijk rekenen op een uitstekend brandstofverbruik en een ruime cabine. Het product voldoet aan de wensen van de chauffeurs, want zij zijn enorm enthousiast over de trucks.

Alle comfort aan boord
Bij de aankoop van nieuwe vrachtwagens kijkt Meulenberg Transport voornamelijk naar de wensen van zijn chauffeurs. Wil: “We willen ze graag van alle comfort voorzien aan boord, vandaar dat we hebben gekozen voor een AS-cabine en 420Pk motorisatie. De chauffeurs kunnen gebruik maken van de laatste nieuwe veiligheidssystemen, zoals Adaptive Cruise Control, Lane-Warning, Active Braking en beschikken zelfs over een standairco. Wel zo prettig tijdens de warme zomers.”

Hechte samenwerking met Charles Feijts Groep
Meulenberg Transport kan al jaren bouwen op de service en diensten van Charles Feijts Groep. Wil licht dit toe: "Onze technische dienst werkt fijn samen met de werkplaats van CFG. Zij stellen zich flexibel op naar ons, waardoor wij altijd zaken kunnen navragen." Dit zijn extra redenen voor Meulenberg Transport om voor IVECO te kiezen. Georges Simons, directeur van Charles Feijts Groep vult hierop aan: "We doen al een flink aantal jaren zaken met elkaar. Een herhalingsaankoop is telkens weer een compliment voor iedereen binnen CFG."

Familiebedrijf
Meulenberg Transport is opgericht in 1921 en begon destijds met het transporteren van zand en grind. In de loop der jaren zijn de bedrijfsactiviteiten flink uitgebouwd en is het uitgegroeid tot een gerenommeerd transportbedrijf. Wil vertelt vol trots over zijn familiebedrijf: 'In 2019 hebben we door de inzet van een kleine 60-tal medewerkers een omzet gedraaid van bijna 11 miljoen Euro. Hierdoor zijn we een groter speler op transportgebied.' Onze grootste activiteit is het verzorgen van zeecontainertransport vanaf Nederlands- en Belgisch Limburg en het Ruhrgebied richting de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. Dit transport doen we zoveel mogelijk intermodaal. We zetten de container in Genk of Roermond op een binnenvaartschip en die zorgt voor de aflevering in Antwerpen/Rotterdam en weer omgekeerd." Daarnaast participeert Meulenberg Transport vanaf 2013 in 'Railterminal Chemelot'. Het bedrijf maakt gebruik van het spoor tussen Geleen en Italië, zodat het in staat is om haar klanten te bedienen door het transport richting Noord-Italië.

Allround transportbedrijf
Daarnaast verzorgt Meulenberg Transport ook de distributie van nieuw papier, hoofdzakelijk in de Benelux. Wil licht toe: "Dit papier wordt gemaakt in Nederland, België en Oostenrijk. Vanuit Oostenrijk wordt het papier per trein aangevoerd naar het Ruhrgebied en daar begint onze rol. We pikken daar het papier op en we leveren het daarna af bij groothandelaren en drukkerijen. Dit is een 24-uursservice, waarbij wij het papier tot aan de deur leveren. Meulenberg Transport beschikt daarnaast over een warehouse met een capaciteit van 3.500 m². We regelen de opslag van kunststof en papier. Vanuit Urmond brengen we het papier naar verschillende klanten in Nederland en kunststof naar klanten over heel de wereld.

0 reacties

« Alle bedrijven