32e IHF Intern Historisch Festival

Bekijk de website

Ninnesweg 176 , 5981PD Panningen

30 juli 2011

Toegevoegd door

Beschrijving 32e IHF Intern Historisch Festival 5981PD Panningen

32e Internationaal Historisch Festival 2011, 30 en 31 juli met als hoofdthema: Ruston&Hornsby

Open zaterdag van 10.00 - 18.00h en zondag van 09.00 - 17.00h

Locatie: Google Maps
Ruiterterrein De Vosberg
Ninnesweg 176
5981 PD Panningen

lid worden van HMT

De HMT (Historische Motoren en Tractoren vereniging) stelt zich ten doel oude klassieke tractoren, stationaire motoren en werktuigen te behouden uit het oogpunt van techniek en vormgeving. Om dit doel te bereiken organiseert de HMT dit jaar al weer voor de 32e keer het Int. Historisch Festival. Een evenement dat is uitgegroeid tot het grootste in zijn soort op het vasteland van Europa met een grote aantrekkingskracht op bezoekers en deelnemers uit binnen- en buitenland.

Op een terrein van 20 ha laten meer dan 1200 verzamelaars en hobbyisten uit verschillende landen u kennis maken met ons agrarisch verleden en de manier waarop de mechanisatie zich de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld. Naast de meer dan 2000 tractoren en 400 stationaire motoren worden er ook stoommachines, auto’s, woonwagens, motoren, bromfietsen, fietsen, werktuigen en gereedschappen tentoongesteld.

Hoofdthema voor 2011:

Er zal dit jaar een “Ruston” ring gemaakt worden met de diverse modellen en types die in de 20ste eeuw gebouwd zijn. “Ruston&Hornsby stationaire motoren” en andere machines van dit merk, die u zult aantreffen in diverse varianten. Alle bezitters van dergelijke grote en overige stationaire motoren worden gevraagd om zich aan te melden voor dit thema.

Geschiedenis "Ruston&Hornsby"

Ruston & Hornsby is een belangrijke producent van kleine en middelgrote dieselmotoren voor land en maritieme toepassingen. Het bedrijf begon in 1931 diesellocomotieven te bouwen (en bleef tot 1967). Het was een pionier en belangrijke ontwikkelaar in de industriële toepassing van kleine (tot 10.000 kW) zware gasturbines uit de jaren 1950 en later. In de jaren 1960 was het de grootste leverancier in Europa.

"De Gloeikoppers"

Verders zullen “De Gloeikoppers” uit België op beide dagen voor een spectaculaire show zorgen met hun Lanz Buldogs, aangevuld met een demonstratie door alle aanwezige Buldogs van de overige deelnemers. Er wordt een speciaal showprogramma samengesteld voor dit evenement, waarvoor alle bezitters van Lanz Buldog worden uitgenodigd tot deelname aan het IHF.


Overige thema's:

Historische tractoren, landbouwwerktuigen, tuinbouw machines met o.a. “Één-assers”, graan en dorsstraat, gras- en maïscultuur, aardappelteelt, melk en kaas, historische grondverzet, historische woonwagens, oude ambachten, houtbewerking en een geweldige show met Belgische trekpaarden. Bijzondere aandacht willen we verder geven aan machines achter de tractoren en één-assers die enorm veel bekijks trekken en waar zeer lovend over gesproken wordt. De Oude ambachten zijn dit jaar tot thema met extra aandacht gekozen. Verder verzoeken we alle deelnemers om zoveel mogelijk in oude klederdracht van de streek en/of beroep te komen om daarmee ons festival een extra historisch tintje te geven

Markt en ambachten:

In een van de maneges vindt u oude ambachten en miniaturen en op de grote markt is een ruime keus aan documentatie, folders, gereedschappen, tractoren, motoren, onderdelen enz.

Kindervermaak:

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een antieke draaimolen, graven met miniatuur graafmachines in een zandbak, showen van werkende miniatuur machines(o.a. dorsmachines en stropersen), pony rijden en nog veel meer.

Catering:

Voor het inwendige van de mens wordt gezorgd door een ruim aanbod van voedsel- en drankvoorzieningen, verspreid over het gehele terrein.

Entree:

Tarieven 2011:
•Bezoekers: ◦Kinderen vanaf 15 jaar en volwassenen: € 12,- / dag
◦Kinderen t/m 14 jaar: € 2,- / dag
â—¦Kinderen in kinder- of wandelwagens en/of tot 100 cm lichaamslengte: Gratis toegang.

•Deelnemers: ◦Deelnemerskaart: Gratis toegang.

•Leden:
•Reductiekaartje: € 5,- / dag (alléén op vertoon van HMT lidmaatschapskaart bij kassa en toegangscontrole. Leden ontvangen dus € 7,- korting.)

Locatie:

Ruiterterrein De Vosberg
Ninnesweg 176
5981 PD Panningen
Volg de aanwijzingsborden voor de verschillende categorieën.

Parkeren:

U kunt gratis parkeren op ruime parkeerplaatsen in de omgeving van het showterrein. Volg de borden Parkeren.

Programmaboekjes:

Programmaboekjes van 100 pagina’s, voorzien van veel detail informatie, zijn verkrijgbaar tijdens het IHF achter de kassa en bij de informatiestand.
« Terug naar de agenda