Trekkertrek Best

Bekijk de website

Wevershoek 1, Oirschot

16 September 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Trekkertrek Best Oirschot

Trekkertrek Best 2017 op 16 en 17 september
“Een weekendevenement met ronkende tractoren en krachtige vrachtwagens die zorgen voor spektakel”

Oirschot – Het derde weekend van september staat zoals traditiegetrouw weer in het teken van de strijd tussen tractoren en vrachtwagens tijdens het evenement Trekkertrek Best, georganiseerd door de gelijknamige organisatie. De motorische krachten worden evenals ieder jaar opnieuw gemeten om te kijken wie er met de prijzen naar huis gaat. Het evenement vindt dit jaar plaats op dezelfde locatie als vorig jaar, het terrein aan de Wevershoek in Oirschot. Op zaterdagavond wordt afgetrapt met een demonstratie van bijzondere tractoren, 4x4 jeeps en de trucks. Deze avond wordt afgesloten met een zeer gezellige feestavond. Zondag is het de beurt aan de boerenklasses, de standaard tractoren gaan dan de strijd met elkaar aan om te kijken wie de sleepwagen naar de Full Pull kan trekken.

De organisatie Trekkertrek Best heeft ook dit jaar weer de nodige voorbereidingen getroffen om de jaarlijkse wedstrijd voor elkaar te krijgen. Het evenement wordt georganiseerd door een clubje trekkertrek fanatiekelingen en landbouw geïnteresseerden uit de omgeving Best, Oirschot en Spoordonk.

Zaterdag 16 september
Het sensationele weekend start op zaterdag vanaf 19.00 uur. Bijzondere sporttractoren en een twintigtal trucks, die veelal opgevoerd zijn, stelen deze avond de show met hun ongekende krachten. Enkele 4x4 jeeps gaan offroad en strijden op de baan voor het erepodium. De ondergaande zon geeft het geheel een extra bijzonder tintje. En als de zon dan eenmaal onder is, kan het feest in de tent losbarsten! Gezien de sfeer van de afgelopen jaren belooft het ook dit jaar weer verdraaid gezellig te worden.

Zondag 17 september
In de vroege morgen van zondag 17 september a.s. (± 9.00 uur) staan de tractoren klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Dit jaar bestaat het deelnemersveld uit circa 200 deelnemers in de landbouwklassen, specials en sportklassen.
In de middag (± 14.30) gaat de jeugd aan de slag met een ‘traptractorrace’. Kinderen tot 8 jaar kunnen met hun eigen traptractor meedoen aan de race. Aanmelden voor deze race kan ter plekke. Wel je eigen traptractor meenemen! De hoofdprijs is een te gekke, ultramoderne traptractor. Verder is er voor de kinderen een springkussen aanwezig.

De entree bedraagt op beide dagen 5 euro, voor kinderen onder de 12 jaar is de entree gratis. Kijk voor meer informatie op de website www.trekkertrekbest.nl en volg ons evenement op Facebook!
Bezoekers kunnen dit jaar het terrein bereiken via de De Braken in Oirschot, deelnemers komen via de Wevershoek (volg de borden en aanwijzingen rondom het terrein).
« Terug naar de agenda