Scania Parts Logistics Opglabbeek verhoogt met RTLS-RFID de kwaliteit van de dienstverlening

Tegenwoordig vertrekken dagelijks ongeveer 26.000 bestelde items uit het Global Parts Distribution Center van Scania Parts Logistics in Opglabbeek. Om in te spelen op de steeds toenemende hoeveelheid bestellingen van klanten wereldwijd, werd het complex onlangs aanzienlijk vergroot. Na de geslaagde implementatie van een RTLS-RFID-systeem in het Scania Parts Center 1 (SPC 1), wordt het gebruik van RFID nu uitgebreid naar SPC 2, dat recent werd gebouwd in 2012?2013. De eerste resultaten van de nieuwe technologie waren zo positief dat de roll-out eind oktober de leveringsprocessen zal optimaliseren, wat vooral voordelig zal zijn voor buitenlandse klanten.

Start in SPC 1: RFID en RTLS

Scania werkte mee aan een onderzoeksproject van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) in 2010 waarbij men naging hoe de RFID-technologie de wereldwijde leveringsprocessen kon optimaliseren. Ondertussen werd met succes een oplossing ge?mplementeerd. In SPC 1 werd het Mojix Star RFID-RTLS-systeem ge?nstalleerd om de leveringsbewegingen op te volgen van bij de bestelling tot de verzending. ?Sinds we RFID hebben ge?mplementeerd in SPC 1, is het systeem stabiel en zijn wij heel tevreden over de werking?, zegt Brecht Vanhove, Warehouse Engineer bij Scania Parts Logistics.

Betrouwbare opvolging van de richting van de beweging

Om alle transportcontainers op te volgen die over en weer worden getransporteerd tussen SPC 1 en SPC 2 en om precies te weten in welke richting de onderdelen gaan, besliste het management van Scania om het bestaande RFID-systeem uit te breiden naar twee laadkades in SPC 2. Op basis van de aanbevelingen van de systeemintegrator Mieloo & Alexander opteerde het projectteam van Scania Parts Logistics ervoor om een andere technologie te gebruiken dan in SPC 1. Aangezien slechts twee laadkades in SPC 2 uitgerust zullen worden en er geen RTLS-systeem vereist is in dit nieuwe gebouw, kozen zij voor de Kathrein RFID-leessystemen om te garanderen dat alle herbruikbare transportitems (reusable transport items - RTI) die voorzien zijn van een label betrouwbaar worden gedetecteerd en de richting van de beweging wordt bepaald.

?Door het gebruik van RFID zijn we voor bijna 100% zeker dat alleen onderdelen die daadwerkelijk werden besteld in de containers voor buitenlandse zendingen belanden. Zo kunnen wij de leveringsfouten die het moeilijkst te corrigeren zijn vermijden en de tevredenheid van de klanten verhogen.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0