Nederlands importeurschap IVECO krijgt nieuwe vorm

Om het IVECO marktaandeel in Nederland op midden- en lange termijn te vergroten en de sterke marktambities met de Stralis en Trakker in het zware bedrijfswagensegment te bewerkstelligen, heeft IVECO besloten om per 1 januari 2016 over te gaan tot een nieuwe dealer distributiestructuur. Dit in nauw overleg met de vijf bestaande dealers: Charles Feijts Groep, Cornelis Bedrijfsauto?s, DEBA Bedrijfswagens, IVECO Schouten en Twisk Truckservice. Per genoemde datum zal de nieuwe onderneming genaamd ?IVECO NLS B.V.?, opgericht door Schouten Holding B.V. te Giessen, de commerci?le activiteiten opnemen die voorheen door Iveco Nederland B.V. werden uitgevoerd. Binnen deze context zal IVECO NLS B.V. verantwoordelijk zijn voor de sales- en operationele marketingactiviteiten met betrekking tot de verkoop van IVECO Bedrijfsvoertuigen en IVECO Parts. De vijf bestaande dealers en hun subnetwerk worden bijgevolg contractueel gelinkt aan IVECO NLS en blijven hun verkoop- en servicerechten behouden.

Vergroten van het IVECO-marktaandeel
IVECO NLS B.V. zal middels een centraal verkoopteam de Nederlandse markt bewerken en zal tevens verantwoordelijk zijn voor de verkoop van IVECO bedrijfswagens aan grote fleetowners in Nederland. Dit zal enkel gebeuren in nauwe samenwerking met de dealers die zich mede verder zullen focussen op het uitbouwen van de aftersales activiteiten. Onder deze verantwoordelijkheid valt ook het verder uitbreiden en versterken van de marktleiderspositie in het CNG/ LNG segment. Het doel van de overgang van onderneming is het aanzienlijk vergroten van het IVECO truckmarktaandeel. Om dit te bereiken zullen binnen NLS 25 personen werkzaam zijn verspreid over de diverse business area?s. IVECO NLS B.V. heeft in dit verband een aantal ervaren personen aangetrokken komende van IVECO Nederland B.V.
IVECO Nederland B.V. zal de verantwoordelijkheid houden voor de kernactiviteiten die op Benelux-niveau van toepassing zijn. Hieronder vallen Brand Service & Warranty, Brand Marketing & Corporate Communication, Network Development, Central Logistics Vehicles & Parts, Brand Product Marketing, Homologatie, Pre-Owned Vehicles, Sales m.b.t. International Key Accounts, IVECO Bus & Special Vehicles. IVECO verhoogt met deze nieuwe organisatie haar slagkracht en flexibiliteit op de Nederlandse markt door in te spelen op de behoefte van de eindklant, hetgeen onze ambities voor zowel marktaandeel als maximale servicegraad ondersteunt.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN