MAN breidt fabriek in Krakau uit

MAN Truck & Bus voert het tempo op van zijn transformatie om een toppositie te verkrijgen op het gebied van emissievrije aandrijflijnen, digitalisering en autonome functies. Een belangrijk onderdeel van de transformatie is de uitbreiding van de fabriek in Krakau, Polen. MAN investeert zo’n 130 miljoen euro in de productievestiging, die tegen september 2022 met ongeveer een derde in oppervlakte wordt vergroot en waar dagelijks zo’n 300 voertuigen en cabines kunnen worden geproduceerd.

Deze uitbreiding omvat de bouw van een nieuwe hal van 26.000 m2 voor de productie van cabines, en een hal van 10.000 m2 voor het Truck Modification Center, waar nieuwe vrachtwagens tot in detail kunnen worden aangepast aan de eisen van de klant. De oppervlakte van het fabrieksterrein wordt vergroot van 24 naar 41 hectare, en er worden in totaal zo’n 1.500 nieuwe banen gecreëerd. Op termijn zal ongeveer driekwart van alle MAN-trucks en bijbehorende cabines in Krakau worden geproduceerd. De fabriek wordt ook voorzien van een nieuwe bio-energiebron.

"De uitbreiding van de fabriek is een belangrijke bouwsteen in onze transformatie. In Krakau creëren we een zeer flexibele en variabele locatie, waar we op één en dezelfde productielijn een brede line-up kunnen bouwen, van onze lichte tot zware vrachtwagens", aldus CEO Alexander Vlaskamp.

De uitbreiding van de fabriek in Krakau maakt deel uit van het transformatieproces waarmee MAN zich klaarstoomt voor een duurzame toekomst. Met de investeringen wil MAN de omzet laten stijgen tot 1,7 miljard euro.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0