Lely Schudder, foto van fv-vs

Lely Schudder

fv-vs
Onwijze schudder van Lely op de beurs in Leeuwarden.

Reacties

FENDTvent
Mooi ding he 😄 je kan hem jammer genoeg niet in het geel verkrijgen, is enkel voor de tentoonstellingsmachine('s) ik heb er ook nog een fototje van 😛 met een stukje uitleg 😉

Lely SchudderIn 1997 introduceerde Lely de Lotus 1325, op dat moment met zijn 13,25 meter de breedste schudder. Nu, 10 jaar later, herhaalt de fabrikant dat kunststukje. Onder de titel ‘Gele Revolutie op het gebied van ruwvoederwinning’ was het nieuws al eerder aangekondigd door Lely, en tijdens de landbouwshow Agritechnica in Hannover was dan eindelijk de presentatie.

De schudder heeft een werkbreedte van meer dan 20 meter. Het volkomen nieuwe schudderconcept is gebaseerd op gebruikerservaringen met de Lotusmodellen 900 en 1020. Uitstekende bodemvolging, stabiliteit en duurzaamheid stonden voorop bij de ontwikkeling van dit werktuig. Lely speelt hiermee in op de voortgaande tendens tot schaalvergroting binnen de rundveehouderij.

auteur: Benny Gudde

Bron: Boerderij.nl
Ernst-Jan
Daar mag je ook wel 100 pk voorzetten zeker of valt het mee?
fv-vs
Benodigd vermogen is 120 pk, meen ik gehoord te hebben.
remcod
100 pk trekt em ook wel, alleen ka je mischien dan iets minder hardt rijden
fv-vs
Owja dat doet die ook vast wel, maar voor een beetje normaal werken zegmaar. Meende dat ik ergens 120 heb horen vallen.
remcod
Ja stondt in boerderij of agrapower dagt ik van 120 pk
fendtjuh
Idd, 120.
Wat een ding zeg, hadden ook aardig wat ruimte nodig om die op de beurs te zetten 😛
956xlpower
Jep, 120 pk en met een lely kun je hard rijden daarom.
remcod
15 km/h dagt ik
fv-vs
Vraag me wel af wat de levensduur van het apparaat is, moet je kijken wat een hefboomwerking het geeft. Die elementen willen naar achter gaan dus komen onwijze krachten op de verbinding tussen de binnenste elementen.
fendt-412
Wij hebben net een lely 1020 gekocht, daarmee kunnen we net 4 banen van de maaier schudden, dat is wel handig met rijden, precies over de 2 van de front maaier.
fendtjuh
Ja, daar moeten wel zulkse grote krachten op staan.
Kuhn heeft van die spanbanden, maaar of dat alles is week ook niet.
fendt-412
Als je dan ook een bocht op de wenakker neemt en het ene buitenste wiel staat stil kan je na gaan wat voor een rotgang die andere krijgt en wat voor een zwiepen tijdens het rijden, lijkt me niet erg gezond voor zon machiene
gerrit power
Gewoon met 5 km door de bocht

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
PUNTEN
0
WEERGAVES
20
BATTLES