Valtra 8150, foto van RickB

Valtra 8150

RickB
Chippers aan het werk.

Reacties

ljdekker
Zie dat is mooi gaan met zo`n kraanop de versnipperaar
RickB
De chipper aan de rechterkant kan omgebouwd worden tot uitrijwagen. De chipper aan de linkerkant zit vast. Is de enige in Europa en heeft een eigen motor van 420 pk.
ljdekker
Wordt zo`n ding niet aangedreven door de trekker?
RickB
Omdat de hydrauliek te kunnen laten rondgaan. De chipper heeft voor zijn eigen bewegende delen, dus de messen waarmee de bomen aan chips worden gehakt, die grote motor. Het geluid er van is ongelofelijk.
ljdekker
Dat zal, was een keer op een demonstratie van zo`n versnipperaar dikke jd 4055 der voor en toen deden ze der een grote boomstam in en die trekker sloeg drekt af en de stam zat der knettervast in kregen ze der niet weer uut
nielsh
Welk merk versnipperaar is het als ik vragen mag
RickB
Dat durf ik van beide niet te zeggen. Ik weet wel dat er in de vaste, de linker, een motor van Cummins ligt. Ik kan je anders wel een gedataileerdere afbeelding sturen van die chipper.
nielsh
He RickB het zijn zelfgemaakte versnipperaars zegt mijn vader(die kwam daar vroeger nog wel eens maar je mag best wel een gedetaileerde foto sturen hoor!
RickB
Van die linker weet ik vrijwel zeker dat er maar 1 van in Europa is, tenminste dat is mij verteld. Deze is ook mede betaald met Europees geld, in ruil staat daarvoor dat ze er demo's mee moeten geven. Onlangs zijn ze er ook mee op de bosbouwbeurs geweest in Zweden. Als je een foto wil moet ik je e-mailadres hebben.
ljdekker
Je kunt ook gwoon foto`s hier opzetten
RickB
Ik ben nog niet zo lang actief op het forum, hoe moet dat dan?
nielsh
M'n mail is toby@caiway.nl kan je de foto in het mailtje zetten en niet als bijlage A.U.B want onze k*t comp. kan niet altijd de bijlages openen 😞
maar ze hebben iniedergeval zelfgemaakte versnipperaars
jehan
De stammen hoe dik kan die chipper ze verwerken en hoeveel kuub kan er in die bak en zijn het hoogkippers
RickB
Poeh, het is wel een tijdje geleden. Maar ik schat 50 a 60 cm, er kan 11 kuub in die bak en leg me ff wat hoogkippers zijn.
nielsh
Dit zijn toch trommel chippers?
want trommel chippers gaat volgens mij altijd een grotere diameter in al schijven chipper(vlgns mij heb je wijnig schijvenchippers die 50 a 60 cm doen behalve morbark)
jehan
Nou ik heb ff op de andere foto gekeken het zijn hoogkippers die kunnen zo in een container of andere kipper kiepen leegstorten
jehan
Is dit dan geen morbak de invoer trommels lijken mij het zelfde
nielsh
Nee dit is geen morbark
invoertrommel zijn bijna altijd het zelfde van de machines
RickB
Bij de andere foto en dan de rechterchipper kan zo het hele spul er af worden gehaald en kan die omgebouwd worden naar een uitrijwagen.
jehan
Ja bijna is het niet lastig dat je het invoer kanaal niet vlak op de grond hebt
nielsh
Nee dat is juist makkelijk dan kan je beter met je bomen in
jehan
Ik heb een filmpje gezien van wellink uit zwolle bij eibergen daar was er een bezig met zon apparaat en de kraan moest elke keer de takken opnieuw aan pakken enverder drukken lijkt me knap lastig
RickB
Tis ook nog wel een kunst om de bomen en takken in de invoer te krijgen.
nielsh
Ja bij sommige versnipperaars worden ze er gewoon door getrokken door de rollen aan de voorkant maar ik denk dat ze dat doen zodat het sneller gaat want dan douwen ze de boonm gewoon erdoor (het zelfde als jij een papier versnipperaar heb en je papier er door heen trekt dan gaat het ook sneller)
RickB
Bij deze duwt de kraan de takken en stammen in de invoer, dan worden ze vanzelf gegrepen door de rollen in de invoer en het gaat het spul kapot
nielsh
Ff off-topic
@RickB ik heb de foto niet gehad maar k vind hem hier wel een keer maar als nog bedankt voor het proberen.
klontje
Dit is toch een 8550

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
PUNTEN
0
WEERGAVES
5
BATTLES