John Deere 5820 Tractor, foto van willemjan

John Deere 5820 Tractor

willemjan
Foto van een John Deere 5820, bezig met gras inkuilen.

Reacties

eelko
Mooi tkrekkertje
ul
Klein ding
RuudJohnDeere1640
Mooie trekker. zeker handig 😃
Mooie foto
Aorend
Het is een mooie trekker maar niet voor op de kuilbult
ikhouvanjohndeere
Btje te licht voor de bult of niet?
pascalagt
Zal wel aardig moete blazen of valt mee?
walker1
Wat een kleine jongens praat allemaal weer, te licht, moeten blazen...
Ook met een kleine tractor kan je prima bult aanrijden. het is geen loonwerkersmachine die continu aanvoer krijgt van 2 of 3 grote opraapwagens, maar voor een boer die zelf inkuilt en met 1 wagen rijd gaat dit prima.
Te licht is zowiezo al onzin, je hebt gewicht van verdeler en voorlader er ook nog bij. vroeger zag je bijna iedereen met nog veel lichtere eenvoudige 2wd tractor de kuil aanrijden en dat ging ook goed.
staaf
Vroeger stond er hier een D-B 990 op de kuil, kunstmestbak vol stenen en gaan, zo vast als nu zal het niet gezeten hebben maar het ging prima.
pascalagt
Hee walker doe eens ff rustig joh, ik vraag dat omdat ik het mooi vindt als een kleine trekker zwaar moet werken en op zn tenen loopt. dan moet jij niet over kleine jongens praat gaan lopen zeure!
Aorend
Ik vind het dik gelul wat die walker nou weer allemaal uitkraamt. Die trekker is nog geen 80 pk en dan denk je dat die trekker ook nog goed kan aanrijden. Die 20 serie zijn al gemaakt van licht materiaal en dat er dan zo'n voorladertje opzit dat maakt heus niet veel verschil. Wij reden eerst aan met JD 6010 en hadden bijna altijd de bult warm en we reden maar met 1 wagen. Sinds een jaar hebben we een JD 4240 en nooit last van de bult warm ofzoiets en soms rijden we zelfs met 2 wagens aan.
walker1
Ach je kan aanrijden of je kan het niet he
MaartenMandemaker
Ja idd, onzin met zo'n trekker kun je best aanrijden, als de opraapwagen niet te groot is tenminste. aanrijden is een vak apart.. dat blijkt maar weer.
international533
Ach dit kan zat hier reed mun opa vroeger met een inter 323 de kuil aan ging ook goed.
Aorend
Dat wil niet zeggen dat je opa de bult stijf had. Je kunt gewoon zeggen wat je wilt met zo'n klein schijt trekker valt de bult gewoon niet goed stij te krijgen of je moet wel een heel klein wagentje heen en weer rijden. Waarom zouden al die loonwerkwers anders altijd zo'n lomp trekker of shovel op de bult doen, als ze zo'n kut trekker op de bult doen krijgen ze de boeren te zeuren dat de bult warm is. Als dat niet hoefde hadden ze echt wel een kleinere trekker op de bult gedaan.
international533
De loonwekers hebben ee grote shovel/trekker er op omdat het allemaal snel moet! en om de 25 min staat er weer een nieuwe grote wagen klaar.
MaartenMandemaker
Ja een loonwerker rijd toch meest met 2 opraapwagens of een hakselaar, dit kan heel best voor een boer die zelf inkuilt
ford8630power
Volgens mij werkt zijn broer bij een loonbedrijf, dan gebruiken ze een rapide, maar dat weet ik niet zeker.
Aorend
Ja het gaat er gewoon om dat er niks geen gewicht in die trekker zit. Je kan toch niet zelf inkuilen met zo'n kleine kutwagen dat schiet voor geen meter op. Als je met zo'n rotwagen is 10 hectare wilt inkuilen dan ben je bijna een dag bezig. Wij rijden zelf met een claas 440 sprint en dan rijdt een kennis meestal ook nog mee met een grote deutz wagen. Onze oude jd plus afschuifvork op de bult en gaan met die banaan. Wij hebben nu een jaar die jd 4240 op de bult en geen enkele warme plek en toen we met onze jd 6010 aanreden toen hadden we wel warme plekken.
Aorend
En dan nog iets. Dat aanrijden kan wel een vak apart wezen maar toen ik 12 jaar was heb ik zelf een bult van 17 hectare mais aangereden. En dan rijd de loonwerker ook met 2 karren plus wij zelf nog met een kar.
ford8630power
Met een rapide 155 schiet het echt wel op hoor!
me
Echt grof hoe ze het uisterste uit deze 5820 halen 😄 ! .. kwa tank dumper aanrijdtwerk enzv 😉 .. was zelf persoonlijk denk dan voor een 6320se ofzo gaan kijken dat je niet altijd op zijn tenen zit 😉
Aorend
Inderdaad. Voor zo'n tank is het wel fijn dat je wat een grotere trekker hebt en hier op de bult is het ook beter. Maar dan 6320 zit al weer een klasse hoger en het is met een voorlader wel fijn als je klein en wendbaar bent. Alhoewel een 6320 heeft ook een korte draaicirkel
me
Ja klopt die zit een klasse hoger .. maar ik denk dat kwa aanschafprijs een se serie niet veel verschil zit als een 5020 premium .. en dat je dan toch wat meer trekker hebt voor het zware werk wat ik op al de foto's van deze trekekr zie 😄 ! Deze bewijst zijn power wel 😄!
ford8630power
Deze was eerst van een boer, die had er volgens mij maar een paar honderd uur mee gedraaid.
me
Dat kan je het allerbeste hebben als aanschaf als die je verder ook helemaal past ist helemaal geweldig .. Uitlaatje is ook al het zwarte mooi vanaf gebrandt als ik zo kijk 😄 !
Aorend
Ik vind john deere hartstikke mooie trekkers maar het is alleen jammer dat tegenwoordig alles van kunstof wordt gemaakt. Het is allemaal zo licht dat je geen gewicht meer in de trekker hebt. Voor het voorjaar werk is het soms wel makkelijk alleen als je een grote wagen erachter hebt dan is de wagen al snel de baas.
willemjan
Wat maken jullie je toch druk. het gaat perfect hoor met zo'n, voor jullie licht trekkertje (90pk). heb tijd zat van aanrijden want als we niet zo veel hebben komt de loonwerker met 1 rapide en zelf op de bult.
t8020fan
Mooie combi op de bult 😛
janwillem datema
Aorend wij deeden het met een 70-90 nooit geen warme bult

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
PUNTEN
0
WEERGAVES
7
BATTLES